På bloggen kommer det inte bli några nya inlägg på några dagar eftersom vi ska iväg på en liten semester till Danmark, åker tidigt i morgonbitti och beräknas komma hem på torsdag eftermiddag. Ska bli skönt att komma iväg en sväng, fast jag tror nog att jag kommer ha dataabstinens redan i morgonkväll om jag känner mig rätt, kommer ha många bloggar att läsa ikapp sen.
Men vi ska iaf till Skallerup Klit Feriecenter och bara njuta, umgås med goda vänner, barnen kommer ha hur kul som helst, finns ju hur mycket aktiviteter som helst för både stora och små. Så ska ni till Danmark kan jag rekommendera Skallerup, detta är femte gången vi ska dit och förmodligen inte sista.
Så ha det gott och glöm inte bort tävlingen.
Daimkaka
5 ägg
7 dl socker
3 3/4 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Glasyr:
250 g margarin
3 3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1 msk kakao
3 dubbeldaim
Vispa äggen och sockret poröst. Rör i vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och rör i. Häll smeten en långpanna med smort bakplåtspapper. Grädda i mitten i 175° i 20-25 minuter. Om man vill att glasyren ska rinna ner i kakan så ska man nagga kakan efter gräddningen med en gaffel.
Vispa äggen och sockret poröst. Rör i vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och rör i. Häll smeten en långpanna med smort bakplåtspapper. Grädda i mitten i 175° i 20-25 minuter. Om man vill att glasyren ska rinna ner i kakan så ska man nagga kakan efter gräddningen med en gaffel.
Koka upp margarin, socker och vaniljsocker, vispa hela tiden. Koka tills det tjocknar. Dra från plattan och låt svalna något innan du vispar i äggulor och kakao. Breds på den varma kakan, hacka daimen fint och strö över kakan.
11 kommentarer:
Som vanligt ser det riktigt schmarrigt ut :)
Ser jättegott ut! Hoppas ni får en härlig semester i Danmark! Skulle själv vilja åka dit någon gång :) Ha det bra! Kram
OJ va GOTT dett såg ut då!!!...är Du säker på att det är många kalorier i den?...jag menar så där verkligen jätte säker????....suck...
Kram på Dig
Ser gott ut! Du vet nog att jag älskar daimkakor av alla de slag, ha två recept på bloggen nu. ;) Hoppas ni får det trevligt i danmark! Har själv varit där några gånger, mysigt. Kram! /Jasmine
Låter enkelt att göra men framförallt väldigt gott! :-)
Angående polkabetor så kan jag absolut rekommendera det. De är lite mildare i smaken än vanliga rödbetor. Jag tycker de är jättegoda plus att det är kul att variera sig lite. :-)
Mums så goda de ser ut!
Det här ser ju verkligen inte det minsta äckligt ut! :P Supertrevlig blogg det här :D
kram Karin
Så läckert och så smarrigt!
Det ser jätte gott ut!
Går kakan att frysa?
Anonym: Visst, det går jätebra att frysa kakan.
Skicka en kommentar