lördag 7 mars 2009

Daimkaka

Daim är ju supergott och ännu godare blir det ju om man kombinerar den på en kaka med smarrig glasyr, men räknar man kalorier ska man nog hålla sig borta ifrån denna eftersom den är en riktig kaloribomb.

På bloggen kommer det inte bli några nya inlägg på några dagar eftersom vi ska iväg på en liten semester till Danmark, åker tidigt i morgonbitti och beräknas komma hem på torsdag eftermiddag. Ska bli skönt att komma iväg en sväng, fast jag tror nog att jag kommer ha dataabstinens redan i morgonkväll om jag känner mig rätt, kommer ha många bloggar att läsa ikapp sen.
Men vi ska iaf till Skallerup Klit Feriecenter och bara njuta, umgås med goda vänner, barnen kommer ha hur kul som helst, finns ju hur mycket aktiviteter som helst för både stora och små. Så ska ni till Danmark kan jag rekommendera Skallerup, detta är femte gången vi ska dit och förmodligen inte sista.

Så ha det gott och glöm inte bort tävlingen.



Daimkaka

5 ägg
7 dl socker
3 3/4 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Glasyr:
250 g margarin
3 3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1 msk kakao
3 dubbeldaim

Vispa äggen och sockret poröst. Rör i vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och rör i. Häll smeten en långpanna med smort bakplåtspapper. Grädda i mitten i 175° i 20-25 minuter. Om man vill att glasyren ska rinna ner i kakan så ska man nagga kakan efter gräddningen med en gaffel.

Koka upp margarin, socker och vaniljsocker, vispa hela tiden. Koka tills det tjocknar. Dra från plattan och låt svalna något innan du vispar i äggulor och kakao. Breds på den varma kakan, hacka daimen fint och strö över kakan.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Som vanligt ser det riktigt schmarrigt ut :)

Camilla sa...

Ser jättegott ut! Hoppas ni får en härlig semester i Danmark! Skulle själv vilja åka dit någon gång :) Ha det bra! Kram

Nastasia sa...

OJ va GOTT dett såg ut då!!!...är Du säker på att det är många kalorier i den?...jag menar så där verkligen jätte säker????....suck...


Kram på Dig

Anonym sa...

Ser gott ut! Du vet nog att jag älskar daimkakor av alla de slag, ha två recept på bloggen nu. ;) Hoppas ni får det trevligt i danmark! Har själv varit där några gånger, mysigt. Kram! /Jasmine

Anonym sa...

Låter enkelt att göra men framförallt väldigt gott! :-)

Angående polkabetor så kan jag absolut rekommendera det. De är lite mildare i smaken än vanliga rödbetor. Jag tycker de är jättegoda plus att det är kul att variera sig lite. :-)

Anonym sa...

Mums så goda de ser ut!

Karin sa...

Det här ser ju verkligen inte det minsta äckligt ut! :P Supertrevlig blogg det här :D

kram Karin

Anonym sa...

Så läckert och så smarrigt!

Anonym sa...

Det ser jätte gott ut!

Anonym sa...

Går kakan att frysa?

Hallon & Blåbär sa...

Anonym: Visst, det går jätebra att frysa kakan.