fredag 13 mars 2009

Kolbaszbiffar med kall paprikasås

Jaha, då var man tillbaka i Sverige igen, skönt att vara hemma igen även om jag inte skulle haft något emot att ha varit kvar ett tag till.

Dagens middag blev en liten blandning av det som fanns i kyl och frys och får jag säga det själv så blev det lyckat.

4 pers

300-400 g köttfärs
1 kolbasz, eller annan kryddad korv, skuren i mindre bitar
4 msk ströbröd
1½ dl vatten
salt
grovmalen svartpeppar
italiensk salladskrydda
1 ägg
Paprikasås:
ca 1 dl inlagd paprikasallad
ca ½ dl fetaost
½ burk creme fraiche
½ dl majonnäs
Couscous:
couscous, olja och vatten enligt förpackningen
½ hönsbuljongtärning
1 morot, riven
ca 1 msk flytande margarin

Rör ihop ströbröd och vattnet, blanda i kryddorna och låt stå och dra i 10 minuter. Blanda i färsen och den finskurna korven och rör så allt blandats väl. Rör i ägget. Forma till biffar och stek på medelvärme tills dom är genomstekta och har fått fin färg.

Paprikasåsen: Mixa paprikan och fetaosten tills det är rätt så finfördelat. Lägg i creme fraiche och majonnäs och mixa ytterligare en liten stund.

Couscous: Mät upp vattnet i en kastrull, lägg i buljong, olja och morot. Låt koka upp och låt koka nån minut. Ta av och rör i couscousen och låt stå och dra några minuter. Häll i det flytande margarinet och sätt tillbaka på plattan en stund under omrörning.

11 kommentarer:

Växelhäxan från norrland sa...

Välkommen hem,
Som vanligt så ser det väldigt gott ut. Alltid lika trevligt att kika in hos dig.
Blir pizza hos oss i kväll..

Anonym sa...

Är det flytande margarin som är hemligheten bakom en god och krämig couscous? Oftast när jag gör couscous hemma blir den ganska torr och tråkig och inte alls så god som den blir på restauranger, men då brukar jag bara ha i en matsked olja. Är det bättre med flytande margarin?

Hallon & Blåbär sa...

Svar till Pernilla: Jag har i lite olja i vattnet som jag kokar upp.
Sedan när couscousen svällt tar jag i lite flytande margarin eller ännu hellre riktigt smör, både för smakens skull och för krämigheten.

Anonym sa...

Mmmm, ännu ett gott recept att prova :) Undrar när jag ska få tid att prova alla dina goda recept. Jag lägger dom på hög så länge :) Kram på dig!

Nastasia sa...

Mmmmm...Du det här ska jag prova! Men tusan jag blev ju hungrig NU ju! Lika bra att jag går och sover så jag inte börjar äta nå´t nu! ;o)

Go´Natt och sov så gott!

Anonym sa...

Låter och ser jättegott ut! Trots att klockan bara är 07:26 en lördagsmorgon så blev jag faktiskt jättehungrig..

Anonym sa...

Va trevligt att du är tilbaka! Det blev väldigt goda oxå kan jag säga =)

Anonym sa...

Härligt recept! Älskar cous-cous men min sambo verkligen hatar det så härhemma blir det inte så ofta...:( Hoppas ni hade det trevligt i Danmark!
Skönt att få lite miljöombyte ibland.

Ha en trevlig helg!

Anonym sa...

Oh såsen ser super god ut! Tack för en trevlig sida, som jag ofta besöker! Hoppas du/ni får en mysig helg med god mat och kanske Melodifestival finalen!
KRAM
Birgitta

Anonym sa...

Vilken smarrig sås. Den ska jag definitivt laga.

Hälsar fröekn Dill

Anonym sa...

Detta låter intressant! Välkommen tillbaka,

Hälsningar
Nadja