4 pers
1 gul lök
1 purjolök
1 klyfta vitkål
1 burk champinjoner
400 g köttfärs
1 msk soja
1-1 ½ msk balsamvinäger
1 dl créme fraiche
1 msk lingonsylt
1 msk sirap
pepparkrydda
Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolök och vitkål. Hacka champinjonerna. Stek all lök och köttfärs i smör. Blanda ner kålen och låt den steka med några minuter. Blanda ner soja, balsamvinäger och sirap och koka ca 5 minuter. Rör ned créme fraiche och lingong. Smaka av med peppar och ev salt. Servera köttfärsgrytan med potatismos eller potatis och mera lingonsylt
8 kommentarer:
vilket kanon recept! vitkål är underskattat. älskar det i alla former!
Vad kul att du gillade det! Jag tyckte också att det var riktigt gott! Du får absolut låna receptet och jag har flera recept hos dig som står på "att laga listan" :) Jag såg att vi nästan lagade samma mat för några dagar sedan också.... Potatisgratängen med köttfärs! Fast jag hade aubergine i min så den fick heta moussaka istället för lasagne *s* Hoppas allt är bra med dig annars och att du får en riktigt bra helg!
Ja, plankorna är faktiskt väldigt nya. De är bara använda en gång innan. Synd bara att det förstör smaken så pass mycket... Men som du säger så får vi väl använda dem desto mer. :-)
Jag har en väldigt skön helg, vi har så underbart vårväder här.
Den här rätten med kål såg väldigt god ut. Jag köpte vitkål för att göra cole slaw men det blev över, perfekt att använda så i maten. Kål ger så god smak också, tycker jag.
Ha det gott!
Ser jätte gott ut!
Denna rätten påminner jättemycket om en kål o färsgryta som man fick i skolan...den var så himla god!
såg jätte gott ut! :) Trevlig helg på dig!
Ser supergott ut. Jag gillar vitkål, ska kanske ta och testa denna rätt.
gott, gott, gott!
Skicka en kommentar