4 pers
ca 700 g potatis, kokt
300-400 g köttfärs
1 gul lök, hackad
10 cm purjolök, strimlad
1 burk krossade tomater
1 dl chilisås
1 tsk kalvfond
½-1 msk senap
salt och pepparkrydda
Ostsås
1½-2 msk smör
2 msk mjöl
ca 5 dl mjölk
1 hönsbuljongtärning
pepparkrydda
½ dl creme fraiche
1 dl ost, riven, gärna smakrik
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnform med lite smör.
Fräs färs, lök och purjolök. Blanda i krossade tomater, chilisås, fond och senap. Häll ev i lite vatten om konsistensen blir för tjock. Låt puttra några minuter, smaka av med salt och peppar.
Ostsås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölk, lite i taget. Tillsätt buljong och pepparkrydda. Koka försiktigt 5 minuter, glöm inte röra emellanåt. Tillsätt osten och creme fraichen. Rör så osten smälter och du får en slät sås.
Skiva potatisen och lägg ett lager på botten av formen. Lägg ett lager färs och sedan ett tunt lager med ostsås. Gör en omgång till med dom olika lagren och avsluta med ostsåsen.
Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter. Har man haft kall färs eller kall potatis, så får man nog gratinera i 200 grader i 40 minuter ist så det blir genomvarmt.
Servera med en god sallad.
7 kommentarer:
Det såg oerhört gott ut ! =)
Sv: Tack så mycket!
Det där ser jätte gott ut, det ska jag prova någon dag!
Ser så fantastiskt gott ut!! Jag älskar moussaka och lasagne. Detta är ju som en kombo av de båda - ljuvligt verkar det!
Ser jättegott ut! :)
Ser gott ut!
Grymt gott :)
Kul Adde att du tyckte det =)
Skicka en kommentar