4 äggvitor
4 äggulor
2 ½ dl mjöl
3 msk socker
1 nypa salt
2 ½ dl mjölk
3 msk gräddfil
50 g smält smör
Vispa upp gulorna med en elvisp. Vispa i mjölken och blanda i mjölet. Rör till en slät smet. Tillsätt socker, salt, gräddfil och smält smör. Blanda väl.
Vispa äggvitorna för sig till mjuk maräng och vänd försiktigt ner i smeten. Stek pannkakorna i medelvarm panna med smör i ungefär 1-2 minuter på vardera sida.
Vi serverade dom på vanligt svenskt vis med hallonsylt och vispad grädde.
7 kommentarer:
Mums..ser super gott ut. Har du provat att göra krabbelurer?? De är också goda och lätta att göra. Men sylt och grädde till panncakes är ju aldrig fel!!
KRAMAR IGEN!
Birran
vilket roligt recept! jag gör mina amerikanska med 3 dl fil, 2 dl mjöl, ett ägg, 1 msk smör, bakpulver, vaniljsocker och salt =) ditt var spännande. amerikanska pannkakor till frukost är en återkommande favorit här =)
Sv: Ja, dom är galet goda dom små kakorna! Moster hade blivit jätteglad om hon läst ditt omdöme (hon gick bort för snart 6 år sedan). Pannkakor är aldrig fel! På företaget där jag jobbade innan hade vi kontor i Tulsa, Oklahoma, och där hade de panncake-houses dit man gick för att frossa loss till frukost!!!
Vilket spännande recept med gräddfil i .. Jag har nog aldrig testat Amerikanska pannkakor, kanske dags att göra även det :)
Oj detta lät ju också gott.
Igår härmade jag dig och gjorde tacorullar. Mm, de var ju supergoda fast jag gjorde "lite" annorlunda.
Ja det är mysigt med påskris och påsken.
Ha en trevlig dag =)
J vägrar pannkakor. "Mjölmat, usch" fnyser han när jag föreslår crepes eller galetter. Men häromdagen smaskade vi faktiskt i oss amerikanska pannkakor med lönnsirap. Gott, tyckte J plötsligt!
Hälsar fröken Dill
Mmm.. Det var längesen vi åt amerikanska pannkakor! Något som är jättegott till är falsk lönnsirap. Jag har receptet på det här: http://www.ungamorsan.se/?p=397 . Jag tror att det var Johanna Westmann som hittade på det receptet faktiskt.. Ha de gött! :)
Skicka en kommentar