onsdag 15 april 2009

Bacon- och champinjonfylld köttfärslimpa


Köttfärslimpa är ju en toppenrätt som går att variera i det oändliga. Denna variant blev det till middag igår och alla mumsade glatt i sig. M gav tom betyget 7/5 =), hur nu det går ihop.

ca 4 pers

400 g blandfärs
4 msk ströbröd
1 ½ dl vatten
1 ägg
salt och peppar
grillkrydda
lökkrydda

100 g philadelphiaost
ca 2 dl creme fraiche
1 pkt bacon, strimlat
½-1 liten burk hela champinjoner
1-2 dl broccoli mexicana (findus frysta grönsaker)
salt och peppar
senap

Sätt ugnen på 175°.

Rör ut ströbrödet i vattnet och krydda. Låt stå och svälla i 10 minuter. Tillsätt färsen och äggen och blanda till en smidig smet.

Stek bacon och champinjoner. Blanda creme fraiche och philadelphiaosten till en väl blandad röra. Rör i bacon, champinjoner och grönsaksblandningen. Salta och peppra.

Lägg ut ungefär hälften av färsen (limpformad) i botten på en ugnssäker form, lägg baconsmeten över och täck sedan med resten av färsen. "Griljera" sedan limpan med ett tunt lager senap.

Grädda i mitten av ugnen 45-60 minuter.

Servera med potatis, champinjonsås och röd vinbärsgelé.

4 kommentarer:

Växelhäxan från norrland sa...

såg jättegott ut, philadefiaost är ju så gott i maten...
Ha det bra

Lena sa...

Det där såg gott ut! Och passar mig om jag tar bort ströbrödet och lägger till lite grädde istället. Det är så bra med olika köttfärsrätter, för köttfärs har man alltid i frysen. Iallafall jag. :)

Tack för varma ord hos mig! :)

Kramar från sjuklingen

Kalasgott sa...

Åh så gott det här lät och såg ut! Mums!

Anonym sa...

Mums. Köttfärslimpa kan man ju också variera. Ser gott ut och sköter sig ju självt i ugnen!!
KRAM
Birran