tisdag 28 april 2009

Fylld baconlindad kycklingfilé

Kycklingen och bacon är ju en sån där toppenkombination. Lägger man då till philadelphiaost och soltorkade tomater kan det ju knappast bli bättre. Jodå, det kan det om man dessutom piffar upp champinjonsåsen med tomat och philadelphia då går det inte att få bättre.

4 pers

4 kycklingfiléer
2 pkt bacon
100 g philadelphiaost
3-5 soltorkade tomater i olja
salt och pepparkrydda
Såsen:
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 burk champinjoner

4-5 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
några droppar soya
1-2 soltorkade tomater i olja
2-3 msk philadelphiaost
peppar och ev salt

Sätt ugnen på 200 grader.

Om filéerna är stora så dela den längs med i två delar. Skär ett djupt snitt i varje filé.

Blanda philadelphian och finhackade tomater. Fyll filéerna med oströran och linda sedan in dom i baconet.

Lägg dom i en ugnssäker form och kör i mitten av ugnen 20-25 minuter, skär i dom för att kolla att dom är klara.

Såsen:

Fräs svampen i smöret, strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk i omgångar, till lagom konsistens. Tillsätt buljong och soya. Rör ner tomaterna och osten. Peppra och salta ev. Låt sjuda 10 minuter på svag värme, rör om då och då.

Servera med en god sallad och ris.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Mums vilken god middag! Själv gjorde jag en god nypotatis sallad som jag hade sesammarinerad/panerad kycklingfilé i!
Hoppas allt är bra och ha en bra dag!!
KRAM
Birgitta
Tack för alla snälla kommentarer du skriver, det värmer!!

Jennie sa...

Men åhhhh vad gott det låter. Det måste jag absolut testa ngn dag. Håller med dig, kyckling och bacon är en supergod kombination!

Hanna sa...

Åh, det där låter riktigt riktigt gott! Och ser super ut också för den delen!

Anonym sa...

En av våra favorit rätter.. jätte gott!

Växelhäxan från norrland sa...

Jisses nu blev jag ju hungrig ...
Gjorde förresten din daimpaj igår...
Nä nu ska jag gå och ta ut herman ur ugnen..
God natt

Lallis - liv och leverne sa...

Ser bara så smaskigt ut:)
kram Lallis

Emilies Skafferi sa...

Ja visst det är verkligen härligt!

Växelhäxan från norrland sa...

Jag ska smaka pajen i morgon, vi ska bort och äta och jag lovade ta med efterrätt..
Önskar dig en trevlig valborg..

Anonym sa...

Hej Jessica:)
Ja, prova det med nypotatis och kyckling i sallad, mkt gott. Du kan ju blanda i vad som helst! De har börjat sälja små påsar med svenska nypotatis nu, för rimlig peng. Idag ska jag baka din dajmpaj och ska ha med den på grillning imorgon. Tänkte göra laxpaket och slänga på grillen ikväll!
Ha en fin dag!
KRAM

Sandra drömkaka sa...

Kyckling & bacon är en underbar kombination, mmm vore gott med den här till middag nån dag & daimpaj till efterätt :)

Lena sa...

Gud så gott! Jag brukar äta kyckling och bacon, men inte med ost och tomat. Det ska jag prova. Låter jättegott.

Ha en härlig och mysig Valborg! :)

Anonym sa...

Blev inspirerad, tack för det!

Tog det enkla alternativet och köpte en färskost som var smaksatt redan, men lindade med bacon och allt......ska provas om 30 min.

Trevlig kväll

Hallon & Blåbär sa...

Anonym: Hoppas det smakade =)

Anonym sa...

Det gjorde det, blev hasselbackspotatis till och hemmagjord pepparsås.....mycket gott.

2 msk rosépeppar
2 msk grönpeppar
2 msk svartpeppar
4 st charlottenlök
1 msk smör
1 msk tomatpuré
2 msk mjöl
4 msk kalvfond
3 dl vatten
1 tsk socker
1,5 dl grädde
1 dl rött vin
1 msk dijonsenap
1 msk soja
2 krm salt

Mortla pepparkornen fint, stek den hackade löken i smöret. Blanda ihop peppar, lök och tomatpuré, tillsätt därefter mjölet. Blanda kalvfond & vatten, häll på det och låt koka ihop.
Tillsätt resten av ingridienserna och låt det hela koka ihop på svar värme.

Hallon & Blåbär sa...

Anonym: Kul att höra att det blev bra. Pepparsåsen låter jättegod, den ska jag spara och testa =). Tack för tipset!