På middagsbordet idag blev det en snabblagad Pasta Carbonara. Varianterna på denna rätt är ju oändliga men här kommer iaf min krämiga variant.
3-4 pers
1-2 pkt bacon, skuren i bitar
10 cm purjolök, strimlad
1 burk creme fraiche
2-3 dl grädde, (ibland kör jag mat och ibland visp)
1 hönsbuljongtärning
½-1 dl inlagd paprikasallad, finhackad
grovmalen svartpeppar och ev. salt
Fräs bacon och purjolök i en kastrull i lite smör på medelvärme. Häll på creme fraichen och grädden. Lägg i buljongen, paprikasalladen och krydda med pepparn. Låt småputtra några minuter. Smaka av.
Det är sällan man behöver reda av denna såsen, men kan behövas om man använder magrare grädde.
Servera med pasta, tomat och fetaost.
6 kommentarer:
Pasta Carbonara! En klassiker som alltid står sig! Ha en trevlig kväll!
va kul att ni har höns! =) Bor ni på gård då eller?? Spännade =)
Oj vad du grejar, men det är ju mysigt :) Pasta carbonara är ju så gott! Kram!
Tänke testat din tacosås/salsa som du gjorde häromdagen. Blev dock nåt annat, men minst lika gott!
Carbonara blir det om dottern får bestämma är hennes favorit.
Min också för den delen..
Mmm vad gott med pasta carbonara :)!
Jo den var ju verkligen supergod Magnum temptationen som jag provade, får testa den med mörkare choklad nästa gång :)
Glad påsk, nu åker jag hem mot landet bakar & påskmyser :)
Skicka en kommentar