söndag 26 oktober 2008

Bakad potatis med olika fyllningar

4 bakpotatisar, borstade och torkade
olja
salt och peppar
Baconpotatis:
140 g bacon, knaperstekt
1/2-1 dl mjölk
salt och peppar
persilja eller gräslök

Ostpotatis:
1 1/2 dl ost, riven
1 msk senap
1 gul lök, finhackad
25 g smör
salt och peppar

Räkpotatis:
500 g räkor, upptinade
3 msk majonnäs
1 dl ost, riven
salt och peppar
dill, hackad

Pricka potatisarna med en gaffel, pensla med olja och strö över salt och peppar. Linda potatisarna var för sig i aluminiumfolie. Baka i ugn i 225º 45 minuter - 1 timme.

Baconpotatais: Öppna folien och skär av topparna. Skrapa ur inkråmet i en skål och blanda med smulad bacon, mjölk, salt och peppar och kryddgrönt. Lägg tillbaka moset i skalen och vik tillbaka folien. Ställ tillbaka i ugnen 5 minuter till. Tag bort folien, lägg eventuellt på extra baconskivor och strö på mera grönt.

Ostpotatis: Blanda alla ingredienser med inkråmet från fyra bakade potatisar. Lägg tillbaka moset i skalen och låt potatisarna bli varma igen i ugnen.

Räkpotatis: Skala och hacka räkorna. Blanda inkråmet från potatisarna med räkor, majonnäs, ost, salt, peppar och dill. Värm potatisarna igen i ugnen.

Inga kommentarer: