fredag 24 oktober 2008

Chokladmousse med kaffebiskvier

200 g mörk choklad
1 ägg
½ dl socker
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1 ½ tsk snusmalet nescafépulver
1 ½ dl små mandelbiskvier
Garnering:
nescafépulver
små mandelbiskvier

1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad eller i micron.
2. Vispa ägget och sockret vitt och poröst.
3. Vispa grädden och rör samman med färskosten till slät konsistens.
4. Häll ner den smälta chokladen i äggvispet under omrörning. Vänd därefter ner grädd- och ostsmeten. Smaksätt med pulverkaffet och rör krämen slät. Ställ kallt.
5. Lägg mandelbiskvierna i kallt kaffe att dra en stund. Varva därefter biskvier och mousse i glas eller kaffekoppar.
6. Garnera med lite nescafépulver och mandelbiskvier.

Inga kommentarer: