tisdag 21 oktober 2008

Förenklad lasange


Innan jag hittade detta goda recept på lasange, gjordes det aldrig någon egen lasange här hemma, nu med detta receptet köper vi aldrig färdig lasange längre.

ca 10 lasagneplattor
1-2 gul lök
1 msk margarin, helst flytande
300 g nöt-,bland - eller lammfärs
1 burk krossade tomater (400 g)
1-2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 buljongtärning
1 tsk basilika eller oregano
2 dl crème fraiche
3 dl mjölk
ca 3 dl riven ost lagrad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tilllagning:
Värm ugnen till 225°. Skala och hacka löken. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Fräs lök och färs under omrörning. Lägg eventuellt över i en gryta. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, chilisås, buljongtärning och örtkrydda. Koka såsen några minuter. Blanda i crème fraiche och mjölk. Koka på svag värme ett par minuter. Rör ner ungefär hälften av osten. Smaka av med salt och peppar.

Varva lasagneplattor och sås i en ugnssäker form. Börja och avsluta med sås. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera med en blandad sallad

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte göra denna till helgen men behöver göra ca 30 portioner. Undrar hur många peroner detta receptet är till? 4?

Hallon & Blåbär sa...

Hej Jenny!

Japp receptet är beräknat till 4 pers.