onsdag 22 oktober 2008

Mintchokladkaka

100 g margarin
100 g mintchokladkakor, t.ex After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
Glasyr:
150 g mintchokladkakor, t.ex After Eight

1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på svag värme.
2. Drag kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör om till en jämn smet.
3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga!
4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Häll ner blandningen i chokladsmeten. Häll upp i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader.
5. Ta ur kakan ur ugnen och täck med mintchokladkakor. Grädda ytterligare 5 minuter för att mintkakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att det täcker kakan.
6. Låt stelna och svalna (VÄLDIGT VIKTIGT) och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt!

Inga kommentarer: