fredag 2 januari 2009

Daimtryffel

Chokladtryffel är ju bara hur gott som helst, det tråkiga är att rulla för kladdigt blir det ju. Men jag tycker att det funkar rätt bra att hälla smeten i en form och sedan skära i kuber för att sedan rulla, då blir det även lättare att få dom lika stora.

Daimtryffeln är gudomlig och bara smälter i munnen. Kesellan gör att den får en frisk chokladsmak, och daimen gör den smaskigt krispig. Jag har en hög kvar i kylen som bara väntar på att bli uppätna, trist bara att mitt nyårslöfte blev att bara äta godis på lördagar, eller iaf bara en dag i veckan, så det blir att vänta tills imorgon.


1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
1 dl Kesella
ca 100 g dajm

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i Kesellan. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka dajm och rör ner. Häll smeten i en form, ca 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim. Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad gott det låter. Mumsfilibabba....

Jag återkommer.

Kramar @nette

Anonym sa...

Det ser så gott ut,kan inte få nog av choklad fast man har proppat i sig det hela julen:)