fredag 30 januari 2009

Dillstuvad potatis med falukorv

Dillstuvad potatis är en rätt som följt med sedan barnsben. Det var en rätt som ofta fanns på bordet till kvällsmat hos farmor och farfar. Minns att det var en av mina favoriter som liten. Nu återkommer den här hemma emellanåt för jag tycker fortfarande att det är riktigt gott och så är det ju riktig snabbmat om man har överbliven kokt potatis i kylen.

4 pers

ca 10 st kokta potatisar
1½ msk smör
1½ msk vetemjöl
ca 4 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
grovmalen svartpeppar
ca 2 msk fryst eller färsk dill

Tärna potatisen. Smält smör i en kastrull. Rör i mjölet och tillsätt mjölken under omrörning, tillsätt buljongen och låt koka på svag värme några minuter. Tillsätt potatisen, svartpeppar och dillen och låt puttra ytterligare några minuter så potatisen blir varm.
Servera med stekt falukorv och varma grönsaker.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kika gärna in på min sida och var med och tävla om ett "alla hjärtansdag" paket!
:-)