2 pers
1 ½ kycklingfilé
sweet chilisås
salt och pepparkrydda
Sås:
1 burk creme fraiche
½ liten rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
ca 1 msk sweet chilisås
½-1 tsk flytande honung
1 tsk senap
salt och pepparkrydda
Lägg spetten i vatten nån timme innan du trär på kycklingen, så du slipper brända spett.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ugnsfolie på ett ugnsgaller. Skär kycklingen i mindre bitar och trä upp dom på spetten. Lägg spetten på gallret och pensla kycklingen runt om med sweet chilisåsen och krydda med salt och peppar, låt det marinera ca 20 minuter.
Sätt in kycklingen högt upp i ugnen och grilla i ca 15 minuter, man kan behöva höja temperaturen eller sätta igång grillelementet på slutet för att få färg på spetten.
Såsen: Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.
Servera spetten med ris, sweet chilicréme och en grönsallad.
8 kommentarer:
Du har en award att hämta hos mig! Kram
Åh vad gott!!
Vilken fin sida du har och massor utav goda recept - jag kommer definitivt titta in igen! /Cathrin
Undrar om inte det blir fredagsmiddagen!! Ser ju kalasgott ut!!
Tack & kram!
Jädrans så längesen det var vi åt kycklingspett! Vi tänkte grilla till helgen så då kanske detta passar fint :)
Cathrin: Vad kul att du gillar sidan och recepten.
Välkommen tillbaka!
Jag svarar både här och på bloggen så du får svaret säkert. :) Jag tror att det går jättefint att mosa med lite olika grönsaker. Jag blev så inspirerad av din kommentar att jag hittade på ett nytt recept på vegetariska burgare. Det lägger jag upp på bloggen i eftermiddag.
Mums, kycklinspett är aldrig fel och den där såsen lät jättegod! Snart, snart har vi grillsäsongen här.
Hoppsa fröken Dill
Skicka en kommentar