torsdag 19 mars 2009

Kycklingspett med sweet chilicréme

Strålande sol idag med, så skönt. Dessvärre är barnen magsjuka, så idag fick middagen bli lite improviserad. Eftersom det stod kokt ris och kokt kyckling på menyn för dom små, var det ju lättast att göra något av det till oss också. Ist för den kokta kycklingen blev det goda kycklingspett som grillades i ugnen. Och snart är det ju grillsäsong och då passar dom lika bra på grillen.

2 pers


1 ½ kycklingfilé
sweet chilisås
salt och pepparkrydda
Sås:
1 burk creme fraiche
½ liten rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
ca 1 msk sweet chilisås
½-1 tsk flytande honung
1 tsk senap
salt och pepparkrydda

Lägg spetten i vatten nån timme innan du trär på kycklingen, så du slipper brända spett.

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ugnsfolie på ett ugnsgaller. Skär kycklingen i mindre bitar och trä upp dom på spetten. Lägg spetten på gallret och pensla kycklingen runt om med sweet chilisåsen och krydda med salt och peppar, låt det marinera ca 20 minuter.

Sätt in kycklingen högt upp i ugnen och grilla i ca 15 minuter, man kan behöva höja temperaturen eller sätta igång grillelementet på slutet för att få färg på spetten.

Såsen: Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera spetten med ris, sweet chilicréme och en grönsallad.

8 kommentarer:

Camilla sa...

Du har en award att hämta hos mig! Kram

Anonym sa...

Åh vad gott!!

Anonym sa...

Vilken fin sida du har och massor utav goda recept - jag kommer definitivt titta in igen! /Cathrin

Ulrika sa...

Undrar om inte det blir fredagsmiddagen!! Ser ju kalasgott ut!!

Tack & kram!

Anonym sa...

Jädrans så längesen det var vi åt kycklingspett! Vi tänkte grilla till helgen så då kanske detta passar fint :)

Hallon & Blåbär sa...

Cathrin: Vad kul att du gillar sidan och recepten.

Välkommen tillbaka!

Anonym sa...

Jag svarar både här och på bloggen så du får svaret säkert. :) Jag tror att det går jättefint att mosa med lite olika grönsaker. Jag blev så inspirerad av din kommentar att jag hittade på ett nytt recept på vegetariska burgare. Det lägger jag upp på bloggen i eftermiddag.

Anonym sa...

Mums, kycklinspett är aldrig fel och den där såsen lät jättegod! Snart, snart har vi grillsäsongen här.

Hoppsa fröken Dill