torsdag 30 april 2009

Baconlindade färsspett

Då blev det ett recept till med en baconinlindning men det är ju så gott. Färsspett med lite rökig smak och med ost i, riktigt smarriga blev dom. Säkert hade det också varit gott att köra dessa på grillen, men eftersom vi ska grilla ikväll blev det först ett varv i stekpannan och sedan in i ugnen.

Just nu väntar jag på att min kondecerade mjölk som kokar för fulla muggar i köket ska bli klar så jag kan börja med kvällens höjdpunkt, hoppas jag iaf att den blir. Kan säga så mycket som kola, jordnötter, choklad och varför inte philadelphiaost som lite ledtrådar. Blir det bra får ni ge er till tåls till i morgon, då kommer resultatet.

Här är iaf färsspetten.

ca 8 spett

ca 500 g blandfärs
4 msk ströbröd
1 ½ dl vatten
salt och svartpeppar
grillkrydda
1 ägg
1 röd lök, finhackad
2-3 msk american bbq sauce
ca 1 dl prästost, riven
1 pkt bacon

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ströbröd, vatten och kryddor i en bunke och låt stå och svälla ca 10 minuter. Blanda i färs och ägg. Rör ner lök, bbq sauce och ost.

Krama fast färsen på spetten och linda försiktigt om en baconskiva på varje. Stek i panna tills dom fått fin färg runt om, lägg över dom i en ugnsform. Kör dom klara i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Servera med couscous, sallad och en sås på sweetchili och creme fraiche.

4 kommentarer:

Pernilla sa...

såg verkligen jättegott ut, tänk att allting blir så mycket festligare bara man virar lite bacon runt :)

åsa - hello sugar! sa...

åh vad spännande efterrätten låter!! glad valborg till dig med! :)

Caroline sa...

Såg väldigt gott ut! Trevlig 1:a maj!
/Systrarna yster

Lena sa...

Finemang! Det här är ju jättebra för mig att göra. Jag gillar färsrätter. Det här ska prövas. :)

Nej då, vi håller tummarna på en underbar och solig maj. Hela sommaren får bli solig! Vi behöver det. Så vi orkar med våra trista vintrar.

Ha en härlig helg! :)