Pannacottan utan skogsbärskaramellen
Hoppas ni alla haft en riktigt bra påskafton. Här har vi gottat oss i sol, god mat och trevligt
sällskap. Tanken var att vi skulle eldat en påskbrasa med, men vi valde att avstå pga värmen och för att ett hus några km härifrån totalförstördes i en brand på lördagsmorgonen, som tur var kom ingen till skada.
Här grillde vi iaf vitlöksbröd och fläskfilé. Till det hade vi en krämig pastasallad, bearnaisesås och sallad, så gott och framförallt superhärligt att det var varmt en bit in på kvällen så det gick att sitta ute på altanen och äta.
Här grillde vi iaf vitlöksbröd och fläskfilé. Till det hade vi en krämig pastasallad, bearnaisesås och sallad, så gott och framförallt superhärligt att det var varmt en bit in på kvällen så det gick att sitta ute på altanen och äta.
Efterrätt är givetvis ett måste såna här dagar och det blev pannacotta. Pannacotta är ju så bra för den går ju att förbereda ett dygn innan. Sedan skadar det ju inte heller att det är supergott!
ca 6 pers
Mörk pannacotta:
3 gelatinblad
5 dl mellangrädde
½ dl mörkt muskovadosocker
200 g mörk choklad
Vit pannacotta:
1 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
Skogsbärskaramell:
4 msk socker
1 ½ dl vatten
125 g hallon
125 g björnbär
1 vaniljstång
Mörk pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen. Pressa vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen och chokladen i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills det har smält. Fördela blandningen i 6 portionsglas. Låt stå i kyl ett par timmar, eller tills ytan känns så stelnad att det går att lägga den vita pannacottan över.
Vit pannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Hacka chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde, mjölk och vaniljsockret. Ta kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning. Häll upp blandningen över den mörka pannacottan. Låt dem stå kallt i minst 4 timmar.
Skogsbärskaramell: Blanda socker, vatten, hallon och björnbär i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg i fröna och stängen i kastrullen och koka ca 5 minuter. Sila av och låt kallna. Jag serverade min ljummen.
Precis innan servering, häll över skogsbärskaramellen över pannacottan, eller servera den i en kanna så gästerna kan välja om och hur mycket dom vill ha.
Pannacottan med skogsbärskaramellen
14 kommentarer:
Vilken härligt lyxig efterrätt!!
Jag älskar också sånt som man kan förbereda i god tid!
Ha en fortsatt glad påsk!!
Vad gott det ser ut!
Jag hade tänkt göra en pannacotta till påsk glömde faktiskt bort det.
Har du sett mitt senaste recept? Det borde du testa!
Wow va snyggt! Smakade säkert underbart! =)
Det var ingen dålig dessert det här inte..! Ser supergod ut! Wow! :-)
vilken efterrätt! och skogsbärskaramellen låter fantastisk!
Sv: Klart ni ska odla krasse så lillkillen får pyssla lite. Gott att äta sen dessutom. :) Jag och min syster gjorde det lätt för oss och köpte färdigodlad från grönsaksdisken. Endast för att snabbt få ett härligt påskpynt.
Jag älskar pannacotta! Och din ser jättegod ut. :)
Det du - den pannacottan gick inte av för hackor! Grillade också, fast igår och hade potatissallad till. Det är inte så dumt ibland, man kan bli lite trött på klyftpotatis och kroketter:-)Sv: jag är oxå expert på att börja projekt men nu är mitt nyårslöfte att också slutföra dom och helgens målning gick riktigt bra!
Oj vad gott detta ser ut. Helt en dessert i min smak =)
Karin
Rosa maränger.blogg.se
Åh, vad fin den är! Kan tänka mig att den smakade mums! Glad påsk!
Jo dom blev verkligen ljuvligt goda också, mums mums! :)
Är så roligt att experimentera lite!
Lät riktigt gott med chokladpannacotta, tror inte jag har smakat det någonsin & jag som också älskar allt i chokladform, illa ;)
Oj, så mumsigt det där ser ut!!!
skojar du?! Jag dör så gott!
Tack för detta receptet, det var ju gudomligt gott!
mummmma
Skicka en kommentar