torsdag 25 mars 2010

Avokadoolja


Har fått testa Avokadoolja från Olivado. Avokadooljan är en premie, extra virgin kallpressad olja som utvinns ur avokadon och den är även helt fri från tillsatser. Den passar bra att steka och woka i eftersom den har hög brännpunkt men passar även bra till sallader och marinader mm. Dessutom är det en nyttig olja som innehåller mest enkelomättade fetter och är rik på bland annat E-vitamin.

Detta var en god olja helt i min smak, dessutom har den en härlig grön färg. Har provat den både i marinad, i sallad och att göra klyftpotatis i ugnen och den har funkat fint till allt. God och frisk smak.
Mitt betyg 5/5.

Oljan finns att köpa på Coop nu men även Ica kommer att ta in den i sortimentet under april. Flaskan är på 250 ml och kostar ca 71,50. Aningen dyr kanske, men jag tycker nog den är väl värd priset och den kommer definitivt inhandlas igen när man ska ha vinegrätten eller marinaden med det där lilla extra.

2 kommentarer:

Malin sa...

Det måste jag pröva,hur är smaken, smakar oljan avocado?

Håkan och Anki sa...

Så kul med nya smaker. Ja priset får stå åt sidan ibland, speciellt när det gäller spännande matlagningsingredienser... eller grejer till köket.