lördag 13 mars 2010

Fläskfilégryta med bacon

Kvällens middag idag fick bli en gryta på lite av varje som fanns i kylen. Bli inte avskräckta av blandningen av ingredienser,om du vill, lägg till eller dra ifrån det du känner för.


ca 6 pers

500 g fläskfilé, tunt skivad
1 gul lök, klyftad
1 röd paprika, tärnad
10 cm purjolök, strimlad
fryst broccoli
1 pkt bacon
3 dl matlagningsgrädde
½-1 msk soja
1 köttbuljongtärning
3 msk koncentrerad äpplejuice
1 msk grillolja chili
½ dl tacosås medium
2 msk senap
1 tsk torkad dragon
2 msk mango chutney
3 dl creme fraiche
salt och peppar

Ta bort hinnorna och skär sedan fläskfilén i tunna skivor.

Fräs grönsaker och bacon i en stekpanna, när det fått fin färg lägg över i en gryta. Fräs köttet och krydda med salt och peppar. När köttet fått fin färg häll över i grytan och vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan. Häll på grädden och ta i soja, buljong, äpplejuice, grillolja, tacosås, senap, dragon och mango chutney och låt det småputtra ca 10 minuter. Rör i creme fraichen och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med klyftpotatis eller ris.

6 kommentarer:

Tina´s Mat sa...

Denna gryta låter verkligen smarrig!

Sofie sa...

Låter smaskigt!!

Therese sa...

Säkert jättegott! Jag sitter fast i mitt matlagande, har totalt fastnat i samma blandning av smaksättare.

Nette (Kardemumma Gumman) sa...

Ser smarrigt ut! :)

Annemie sa...

J det vill jag säga, många ingredienser, men det lät ändå gott!

Anna sa...

Smarrigt!!!