4 pers
4 stora kycklingklubbor
avokadoolja eller annan valfri olja
grillkrydda
lökpulver
paprikapulver
cayennepeppar
salt och peppar
salt och peppar
Råstekt potatis:
ca 12 potatisar
smör
lökpulver
salt och peppar
Sås:
1 liten lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 liten burk champinjoner
ca ½ tsk hel vitpeppar, mortlad
1 dl vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk chilisås
1 msk kycklingfond
1 tsk soja
ev salt
Sätt ugnen på 200°.
Blanda oljan med kryddorna till kycklingen och pensla klubborna. Stek i mitten av ugnen ca 40 minuter eller tills dom är helt genomstekta.
Råstekt potatis: Skala och skiva potatisen tunt. Smält smöret i en stekpanna (jag använde två pannor samtidigt) och stek så potatisen får färg. Sänk sedan värmen och låt dom steka ytterligare 15-20 minuter tills potatisen är mjuk. Vänd potatisen då och då. Krydda med salt, peppar och lökpulver.
Sås: Fräs lök, vitlök, champinjoner och pepparn. Tillsätt vatten, grädde, chilisås, fond, soja och låt småkoka ca 5 minuter. Smaka ev av med salt.
Servera kycklingklubborna med den råstekta potatisen, såsen och en sallad.
9 kommentarer:
Jag har faktiskt aldrig provat råstekt potatis, men det låter ju jättegott! Champinjonpepparsås låter oxå fantastiskt gott!
Men så gott! Nu blir jag jättehungrig när jag ser din goda tallrik.
jag är så sugen på att testa avokadoolja nu när jag läst om den här hos dig, men det får nog vänta några månader tills ekonomin är bättre. verkar himla gott iaf :)
och kycklingklubbor sitter ju aldrig heller fel, det var riktigt längesen vi åt det. ska nog köpa hem det snart!
Mmm...nu blev jag hungrig!! Aldrig provat avocadoolja men avocado är ju gott!!:) Smakar det mycket??
Råstekt potatis = mumma!!
Jag har bara ätit en tunn fisksoppa idag så nu började det knorra i magen igen :)
Jag drömde om kyckling idag :) så sugen jag blir.
Som vanligt har du bra recept... peppar/svampsåsen måste helt klart testas... bara det att dagarna inte räcker till för all god mat man vill laga!
Det lät riktigt gott! Gillar kyckling i de flesta varianter och det här ska jag definitivt försöka mig på framöver.
Låter och ser väldigt gott! Ett recept jag tänker testa nästa gång det vankas kyckling:)
Rebecca
Skicka en kommentar