onsdag 3 mars 2010

Blå Bands bearnaise

För ett tag sen fick jag chansen att pröva Blå Bands nya färdiga kylda bearnaisesås. Det kommer att finns tre nya varianter i butikerna.

Klassisk Bearnaise - En bearnaise som jag blev riktigt impad över. Som jag sagt tidigare så är min absoluta favorit Lohmanders, men Blå Bands är i absolut samma klass, så nu får det väl bli varannan gångs varianten. Blå bands tycker jag smakar lite mer vinäger och har mycket dragonsmak. Riktigt gott! Betyget blir helt klart 5/5.

Bearnaise Foyot - Detta är en bearnaise som är smaksatt med kalvfond och ger en lite mustigare smak. Detta är en helt ok sås, men står jag och ska välja mellan den klassiska och denna så blir valet den klassiska. Betyg blir 3,5/5.

Bearnaise Tomat-Chili - En bearnaise med en tydlig smak av tomat och chili. Denna har jag inte testat, men kommer definitivt att göra det när den kommer i butikerna.Tack Blå Band för att jag fick möjligheten att testa dessa såser!

7 kommentarer:

Ninni sa...

Tack för att du agerar försökskanin o "testar" nya saker. Här är oxå Lohmanders bea favoriten..men nu törs jag till o med testa den nya...tack vare dig.
Tjingeling!

Helena Ljunggren sa...

Börni är den helt klart bästa såsen. Jag gillar Ridderheims men jag tror nog att jag måste testa blå bands också :)

sofia sa...

Hr du testat Erik Lallerstedts bea och övriga såser?Grymt goda!!!
Sofia

Helena Ljunggren sa...

Nu blev jag osäker, tryckte helt knas så jag gör om det :) Visserligen har jag ett minne som en mindre guldfisk och har naturligtvis glömt hur jag skrev men det var nåt i stil med:

Jag tycker om Ridderheims, börni är den bästa såsen och att jag absolut måste testa blå band också :)

Pernilla sa...

vi brukar köra på lohmanders (senast idag faktiskt, gillar deras bea med vitlök skarpt!) men nu kanske man vågar testa blåbands också om det är i samma klass! tur att det finns så många försökskaniner i matbloggsvärlden så man har lite hum om vad som funkar och inte ialla fall ;)

tack så mycket! känns jätteskönt att äntligen få nåt eget och få ha sina egna möbler och slippa behöva oroa sig för när det ska flyttas nästa gång!

ha en fin kväll!

Ullis/Leva på landet sa...

har också Lohmanders som favorit, men måste ju prova Blåbands nu när du skriver så där.

Kram Ullis

Hallon & Blåbär sa...

Sofia: Nä, Erik Lallerstedts har jag aldrig testat, men det får jag nog göra. Tack för tipset!