tisdag 23 mars 2010

Choritzogryta

Brrr, idag är en sån där kall och ruggig dag och regnet strilar ner ute. Iofs skönt för då försvinner ju snön snabbare. För att värma oss en aning blev det en kryddig Choritzogryta.

4 pers

3 st choritzo, skivade
1 gul lök, klyftad
1 burk hela tomater
1 liten burk tacosås medium eller hot
1 dl paprikasallad
½ hönsbuljongtärning
salt och svartpeppar
kebabkrydda
1 msk farinsocker
1 dl fryst majs

Fräs korv och lök i en stekpanna. När det fått fin färg så tillsätt tomaterna, tacosåsen, paprikan, buljong, salt, peppar, kebabkrydda och farinsocker. Mosa tomaterna så det blir lite mindre bitar. Låt småputtra 5 minuter och tillsätt majsen och låt puttra ytterligare nån minut.

Servera med couscous och sallad.

7 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Det lät smarrigt. Chorizo är gott till tusen, lite fart i :)

Therese - Pyssel och Design sa...

Det såg riktigt gott ut, bra tips inför morgondagens matlagning :) Idag ska jag fuska lite och beställa hem mat.

lina sa...

Gud så gott med chorizogryta. Bortsett från salsiccia är chorizo den korv jag gillar bäst.

Sofie sa...

Mumsfillibaba!!

I Nadjas kök sa...

Mums va gott med chorizo, supergott

Kryddburken sa...

Choriza va länge sen, det ser så gott och "tomatigt" ut allting!! Dags för lunch kanske! :) Må väl!

Remsan sa...

Låter som perfekt mat en ruggig dag, annars oxå för den delen ;-)