4 pers
500 g falukorv
100 g philadelphia paprika och lök, eller annan valfri
2 dl creme fraiche
1 msk senap
1 msk ketchup
2 msk sweet chilisauce
2 msk sweet chilisauce
salt och peppar
3 skivor cheddarost (hamburgerost)
1 pkt bacon
Sätt ugnen på 225°
Skär ett lång, djup skåra längs med hela korven och lägg den i en ugnsfast form.
Blanda ihop philadelphia, creme fraiche, senap, ketchup och sweet chilisauce. Smaka av med salt och peppar. Fyll korven med röran. Blir det röra över är det gott att servera som en kall sås till.
Lägg över ostskivorna och lägg baconet över osten.
Stek i ugnen 25-30 minuter eller tills baconet fått fin färg.
Servera med mos.
15 kommentarer:
Tack:)!
Typisk att jag inte hade detta recept till hands igår när jag var totalt oinspirerad att laga nåt gott med falukorvsbiten här hemma.... Det blev en klassisk ugnsbakad falu med äppelskivor och ost, helt ok men lite tråkigt. Ska absolut prova din variant nästa gång:)
Falukorv är en riktig räddningsplanka. Funkar med det mesta, men bacon låter extra gott :)
Vilken bra variant på ugnsstekt falukorv!
God morgon
Det här kanske får bli dagen maträtt låter otroligt gott.
Vilken uppfinningsrik kvinna du är.
Ha en bra dag
Kram Lena
Men så gott det ser ut, ska prova det nästa gång falukorven står på menyn
Låter ruggigt gott! Bacon o korv tillsammans är ju super!
Jag älskar falukorv kors och tvärs!! detta låter supersmaskigt!!
Jag har något till dig inne på fixadinblogspots hemsida =)
Under rubriken temabloggar ;)
Ha det gott.... Penny
http://fixadinblogspot.com/
Den klassiska varianten är så tråkig med, kul med ett nytt betydligt godare. Tror säkert det skulle bli en favorit hos barnen!
Det lät mycket gott! :) Tack!
Åh, så gott det där såg ut!
Ser jätte gott ut, alltid mycke roligare att lyxa till korven lite:)
Hej!
Hur kan man inte bli sugen på att baka & laga mat när man besökt dig?! Det är en gåta...
Tack fär att du inspirerar - du har något att hämta hos mig :)
http://mittlillamakeri.blogspot.com
Kram Therese
Tycker att falukorv är rätt trist, men det här blev riktigt gott. Tack!
//Linda
Skicka en kommentar