tisdag 30 mars 2010

Syltgrottor med vit choklad

Dessa godingar är helt ljuvliga. Spröda, men ändå lite sega och med en riktigt god nästan kolaaktig smak som smöret ger, så använd absolut inte margarin i. En snabb hemmagjord sylt gjord på mest blåbär men även med lite hallon i och som den chokladoman jag är blev det en bit vit choklad i varje med. Nu undrar jag bara hur jag bäst ska se till att det finns några kvar tills på torsdag =).

ca 20 st

Sylt:
ca 1 ½ dl hallon och blåbär
1 dl gelésocker Multi
Kakan:
250 g mjukt smör
1 ½ dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl Marsanpulver
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50-100 g vit choklad, skuren i bitar

Tina bären. Lägg dom i en kastrull med sockret och låt koka upp ca 1 minut. Låt svalna.

Sätt ugnen på 175°.

Rör smör och socker poröst. Blanda mjöl, Marsan, bakpulver och vaniljsocker och arbeta in i smör/sockret.

Rulla ut två längder och dela varje längd i 10 bitar. Rulla till bollar och lägg dom i pappersformar. Gör en rätt så stor fördjupning i varje boll och lägg ner en bit vit choklad i botten på varje. Klicka i sylten över chokladen.

Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

26 kommentarer:

Hanna - Bakfnatt sa...

De där såg väldigt goda ut! Kan verkligen tänka mig att de har en tendens att försvinna snabbare än man tänkt ;-)

Åsa/En Sida Med Mat sa...

Hjälp...så goda dom verkade!!!!
Skulle vilja ha en NU!
Älskar "småkakerecept"!

Kryddburken sa...

Mumsigt med vit choklad i!!

Remsan sa...

Vilken lyxig småkaka!

Martina sa...

Mmm, dom ser smarriga ut. Dom är nog borta innan påsk ;-)

Malin sa...

Vilka goda kakor, dom ska jag garanterat prova, nu i påsk! Här hemma älskar vi kakor, finns så många olika!

Filibabba sa...

Åh vad goda de ser ut!! =) Blir baksugen igen trots att jag bakade igår :)

Ias matblogg! sa...

Vad goda de ser ut! Farligt goda :)

Birgitta Höglund's Mat sa...

Roligt med en ny variant på Hallongrottor. De var en av mina favoriter.
Får testa att baka med glutenfritt mjöl.
Glad Påsk.

Sofie sa...

Aldrig margarin i kakor. Såååå äckligt!! Går inte att fuska, smakas direkt!!

Hanna sa...

Syltgrottor! Jisses, minns inte sist jag åt det!

Lantisen sa...

Så smarrigt! :) Både vit choklad och blåbär i något hallongrottsliknande format, kan det bli bättre?!

Therese - Pyssel och Design sa...

Syltgrottor är riktigt gott, vit choklad har jag aldrig testat, måste göras nästa gång :)

Var gärna med och tävla om en kakbok på min blogg :)

Ha en fin dag!

Anna sa...

Mmm va goda de ser ut! Glad påsk! Kram Anna

charlotta sa...

åh, gud vad gott! småkakor är livsfarligt goda, de överlever inte länge hos mig kan jag lova.

trevlig påsk!

Marie//Tekla Maräng sa...

Mums så goda dom ser ut.
Önskar dig och dina nära och kära en underbar Påskhelg:)

Växelhäxan från norrland sa...

Spelar det nån roll tror du om man har kokmarsan eller kall tror du? äh strunt samma jag testar med kokmarsan, hade lix den hemma..
Glad påsk

Kalasgott sa...

Mmmmm... Så smarrigt! Älskar småkakor, mums! Glad Påsk Jessica! :) Kramar

Barbro sa...

Det var länge sedan jag gjorde!

Vissa kakor glöms bort emellan varven.

Önskar dig en skön påskhelg!

Tina sa...

Ja visst dessa har jag gjort både med o utan vitchoklad....man blir så härligt blå o cyanotisk av blåbären =)
Glad påsk!

Birran sa...

Mums..vad goda de ser ut!! Som du redan vet så har jag börjat mat och bakblogga igen..i lite mindre skala än sist är tanken..man blir lätt beroende:)
Bloggen finns på www.enmammasmatochbakblogg.blogspot.com

Fru Matglad sa...

Jag tycker de ser ganska farliga ut!...=)
Glad Påsk!

emelie sa...

åh fy farao vad gott!

Kaksmulan sa...

Mmm vad gott det såg ut med vit choklad i, det ska jag testa nästa gång jag gör syltgrottor.
Fin blogg!!

karin sa...

Helt underbara kakaor. Jag har gluten och böt bara ut till mitt mjöl. Rekomenderar detta recept till andra gluten alergiker.

Hallon & Blåbär sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.