500 g blandfärs
3 skivor vitt formbröd, utan kanter
1 dl grädde
1 burk krossade tomater, 400 g
1 gul lök, hackad
1 morot, grovriven
2 vitlöksklyftor, pressade
1 ägg, uppvispat
1 dl persilja, hackad
1 msk worcestershiresås
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 pkt bacon
Sätt ugnen på 200 grader. Smula brödet i en bunke, häll på grädden och blanda. Blanda färsen med brödet och tillsätt alla övriga ingredienser utom baconet. Täck botten och sidor, på en avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter, med bacon. Låt baconskivorna hänga över kanterna. Fyll formen med färssmeten och vik över baconet till en fast rulle. Vänd formen på en liten ugnsplåt med kanter, ta bort formen och baka färsrullen i mitten av ugnen 1 timme. Ös rullen med skyn som bildas några gånger under stektiden. Tag upp rullen på en skärbräda. Skär den i skivor med en vass kniv och servera den varm med kokt potatis, sås och grönsaker.
1 kommentar:
Mmm, det såg jättegott ut!
Skicka en kommentar