torsdag 18 december 2008

Kyckling i dragonsås med smörstekta grönsaker


Egentligen var det meningen att vi skulle prova ett recept på "Julmustkyckling", tyckte det lät spännande, men vad jag bedrog mig. Det räckte att blanda creme fraichen och julmusten i stekpannan för att konstatera att detta kommer inte bli bra alls, så istället för att fortsätta hällde jag faktiskt ut det i slasken och det händer inte ofta att jag gör för oftast brukar man ju kunna rädda rätten på nåt vis, men denna gången var det inte ens värt att prova. Istället blev det en ljuvlig dragonsås till kycklingen.


4 pers

4 kycklingfiléer
1 burk creme fraiche
1 matlagningsgrädde
1 tsk soja
½-1 msk senap
1 kycklingbuljongtärnng
dragon
peppar

Smörstekta grönsaker:
morot
purjolök
broccoli
inlagd paprika, avrunna
smör att steka i

Bryn kycklingen så den får fin färg och nästan är genomstekt, salta och peppra. Ta upp och lägg att vila en stund. Häll i grädden och creme fraiche i stekpannan på svag värme, ta i soja, senap, buljong och dragon, peppra om det behövs. Lägg i kycklingfiléerna och låt allt småputtra 10-15 minuter.

Stek grönsakerna i smör, tills dom blir lagom mjuka, salta och peppra.

Servera med potatis, funkar nog även med pasta eller ris

Inga kommentarer: