lördag 13 december 2008

Kycklingwok i sötsur sås


Denna rätt bara älskar jag, det är en sån som man bara inte kan sluta äta. Visst är det endel grönsaker som ska strimlas tunt, tunt men den är sååå värd det lilla extra pillet.


400 g kycklingkött eller kycklingfilé
1 msk maizena
1 äggvita
2 msk vitvinsvinäger
1 ½ msk olja
2 morötter
1 röd paprika
200 g champinjoner
1 liten purjolök
broccoli
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk soja
Sötsur sås:
1 ½ msk socker
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
4 msk pressad apelsinjuice
1 msk kinesisk soja
1 msk maizenamjöl utrört i 4 msk vatten

Skär kycklingköttet i strimlor. Marinera kycklingen i maizena, äggvita, vinäger och en nypa salt. Skiva och strimla grönsakerna. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och bryn kycklingbitarna gyllenbruna ca 3 minuter. Tag upp och lägg upp vid sidan i ex. en skål. Fräs grönsakerna lite i taget i 4 minuter var. Lägg i kycklingen. Häll på vatten, buljongtärning och soja i woken. Låt sjuda i ett par minuter. Blanda under tiden ingredienserna till såsen i en redningsbägare. Skaka ihop såsen och rör ner den i grytan. Koka upp och låt tjockna. Tillsätt kyckling och grönsaker.

Servera med ris eller nudlar.

Inga kommentarer: