Brödet blev riktigt gott och luftigt.
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja (jag använde majsolja)
2 msk honung
1 msk flingsalt (jag använde flingsalt med chilismak)
7-8 dl vetemjöl special (jag använde nog hälften special och hälften vanligt vetemjöl)
majsolja och flingsalt till plåten och utbakning
1. Smula jästen i en bunke och blanda ut det med vatten, olja, honung och flingsalt.
2. Tillsätt lite av mjölet i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i ca 5 minuter.
3. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är ca 1½ cm tjocka.
6. Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i botten i ca 30 minuter.
7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olja och strö över flingsalt.
8. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar