Dessa frukostbullar blandade jag i lite mjölsorter jag hade hemma. Sedan var tanken att det skulle vara filmjölk i, men det hade jag inte hemma, utan provade med gräddfil och det funkade bra. Resultatet blev ett luftigt och gott bröd.
25 g jäst
2 dl mjölk
1 dl gräddfil
3 msk rumsvarmt smör
½ msk honung
1 tsk salt
1 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl special
4-5 dl vetemjöl
Smula jästen i en degbunke. Häll på lite av mjölken och rör tills jästen löst sig. Till sätt resten av ingredienserna och arbeta ordentligt.
Dela degen i 10 bitar och rulla till runda bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
På morgonen: Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med vatten och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
1 kommentar:
Oj du har verkligen varit i farten och bakat och lagat i mängder. Allt verkar så jättegott.
Nadja
Skicka en kommentar