söndag 7 december 2008

Fredagskyckling

Åhh, denna kycklingsås är bara hur god som helst. Enkel att göra och man kan ta sin favorit färskost så man får den smak man vill.



4 port

ca 500 g kycklingfilé, i strimlor
1 pkt bacon, skuren
1 msk flytande margarin
1 gul lök, hackad
ca 150 g champinjoner, i skivor
2,5 dl matlagningsgrädde
1 ask färskost med gräslök (150 g)
2 paprikor, i tärningar
salt
peppar
2 msk färsk, hackad eller 1 tsk torkad örtkrydda, t ex dragon eller basilika
4 portioner pasta, kokt

Bryn kycklingstrimlorna och bacon i hälften av fettet i en stekpanna. Ta upp dem på fat. Fräs lök och svamp i resten av fettet utan att de tar färg. Tillsätt grädde och färskost. Värm upp under omrörning så att osten smälter. Tillsätt kyckling och paprika. Låt puttra någon minut. Smaka av med salt, peppar och örtkrydda. Lägg upp den nykokta pastan på varma tallrikar. Fördela såsen ovanpå.

Inga kommentarer: