torsdag 30 oktober 2008

Kalljästa frukostbullar

Jag är verkligen ett stort fan av kalljäst bröd, är ju hur gott som helst att få äta nybakt bröd på morgonen trots att man bor mitt ute på landet och inte har ett bageri inom de närmaste 1½ milen.
Detta bröd är väldigt gott.

25 g jäst
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kallt vatten och rör tills jästen har löst sig. Rör i salt, olja och grahamsmjöl. Tillsätt vetemjöl och arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken. Dela degen i 12 bitar och rulla till bullar. Lägg på plåt med bakpapper och täck med bakhandduk. Ställ in plåten i kylen över natten, ca 12 timmar.

Nästa morgon: Sätta ugnen på 250 grader och ta fram bullarna ur kylen. När ugnen är varm gräddas bröden ca 10 min.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kannon

Jättebra recept