söndag 28 mars 2010

Ugnsstekt kycklingklubba med råstekt potatis och champinjonpepparsås

Detta mumsade vi på till middag igår. Oljan och kryddorna gör man lite som man själv känner för men dessa använde krydda våran kyckling.

4 pers

4 stora kycklingklubbor
avokadoolja eller annan valfri olja
grillkrydda
lökpulver
paprikapulver
cayennepeppar
salt och peppar
Råstekt potatis:
ca 12 potatisar
smör
lökpulver
salt och peppar
Sås:
1 liten lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 liten burk champinjoner
ca ½ tsk hel vitpeppar, mortlad
1 dl vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk chilisås
1 msk kycklingfond
1 tsk soja
ev salt

Sätt ugnen på 200°.

Blanda oljan med kryddorna till kycklingen och pensla klubborna. Stek i mitten av ugnen ca 40 minuter eller tills dom är helt genomstekta.

Råstekt potatis: Skala och skiva potatisen tunt. Smält smöret i en stekpanna (jag använde två pannor samtidigt) och stek så potatisen får färg. Sänk sedan värmen och låt dom steka ytterligare 15-20 minuter tills potatisen är mjuk. Vänd potatisen då och då. Krydda med salt, peppar och lökpulver.

Sås: Fräs lök, vitlök, champinjoner och pepparn. Tillsätt vatten, grädde, chilisås, fond, soja och låt småkoka ca 5 minuter. Smaka ev av med salt.

Servera kycklingklubborna med den råstekta potatisen, såsen och en sallad.

9 kommentarer:

vanilla sky sa...

Jag har faktiskt aldrig provat råstekt potatis, men det låter ju jättegott! Champinjonpepparsås låter oxå fantastiskt gott!

I Nadjas kök sa...

Men så gott! Nu blir jag jättehungrig när jag ser din goda tallrik.

Pernilla sa...

jag är så sugen på att testa avokadoolja nu när jag läst om den här hos dig, men det får nog vänta några månader tills ekonomin är bättre. verkar himla gott iaf :)

och kycklingklubbor sitter ju aldrig heller fel, det var riktigt längesen vi åt det. ska nog köpa hem det snart!

mumsfillibaba sa...

Mmm...nu blev jag hungrig!! Aldrig provat avocadoolja men avocado är ju gott!!:) Smakar det mycket??

Helena Ljunggren sa...

Råstekt potatis = mumma!!
Jag har bara ätit en tunn fisksoppa idag så nu började det knorra i magen igen :)

yasemin sa...

Jag drömde om kyckling idag :) så sugen jag blir.

Jessica A sa...

Som vanligt har du bra recept... peppar/svampsåsen måste helt klart testas... bara det att dagarna inte räcker till för all god mat man vill laga!

Therese - Pyssel och Design sa...

Det lät riktigt gott! Gillar kyckling i de flesta varianter och det här ska jag definitivt försöka mig på framöver.

Spirande grönt - sa...

Låter och ser väldigt gott! Ett recept jag tänker testa nästa gång det vankas kyckling:)

Rebecca