Denna kaka är bara helt fantastiskt god och julig, så den är ett måste att göra till jul. Sååå gott med pepparkakssmaken och frostingen.
1 kaka, ca 18 bitar
150 g smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 1/2 dl gräddfil
Frostning:
100 g philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna 22x32 cm eller klä den med bakplåtspapper. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Blanda samman alla de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Tillsätt sist gräddfilen och rör varsamt smeten slät. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna i formen. Blanda samman alla ingredienserna till frostningen till en slät kräm. Bre ut krämen över kakan. Skär upp i rutor.
2 kommentarer:
Åh gud vad gott!! :-)
Det där låter jäkligt gott... :) Ska prova när jag får tillfälle!
Skicka en kommentar