Detta är ju en perfekt rätt där du kan stoppa i det som finns hemma.
4 pers
4 port cous cous
1 hönsbuljongtärning
1 msk olja
1 msk smör
2 pkt bacon, strimlad
1 röd lök, strimlad
2-3 dl broccoli Mexicana (frysta grönsaker)
grovmalen svartpeppar
Koka upp vattnet till cous cousen ihop med oljan och buljongtärningen. Ta av vattnet från värmen och rör i cous cous och låt den dra under lock i ca 5 minuter. När cous cousen är klar rör ner smöret.
Fräs bacon, lök och mexicanamixen några minuter tills baconet fått fin färg. Rör ner cous cousen och smaksätt med svartpeppar och låt steka med nån minut.
Servera med sweet chilicreme och nån sallad.
4 kommentarer:
Bacon sätter "piff" på det mesta tycker jag! Supergott!
Ja det där vill jag inte vara med om igen, här så ha det bara snurrat på med sjukdom och akutbesök.
Ha det inte varit jag så är det gubben eller min mor och far, bara barnen som klarat sig, tycker det få vara nog nu..
På tal om elände, hur går det med ditt ben då, går det bra att använda det igen?
Ha en trevlig helg osså ger vi fingret åt alla smärtor, fniss..
MM, det måste jag testa! Lätt verkar det vara också! Får nog bli till veckan. Är det okej om jag lånar receptet till min blogg? Kommer kanske att ändra det en aning..
(http://gourmetensmatobak.blogg.se)
Mvh/ Annemei
Blandningen bacon och coscos har jag aldrig provat, men det lät väldigt gott!
Skicka en kommentar