Semledagen är ju imorgon och därför har jag en semledeg på jäsning just nu. Men idag bjuder jag er på en god gratäng med kyckling.
4 pers
2-3 kycklingfiléer, skuren i bitar
1 gul lök, hackad
1 gul paprika, hackad
1 pkt bacon, strimlad
1 vitlöksklyfta
1 msk kycklingfond
2 ½ dl matgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpesto
50 g parmesanost
salt och peppar
Sätt ugnen på 200°.
Stek kyckling, lök, paprika, bacon och vitlök. Salta och peppra. Lägg sedan i en ugnsform. Vispa ihop fond, grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek, pesto och parmesan. Peppra. Slå såsen över kycklingfräset. Sätt in i mitten av ugnen i ca 35 min eller tills den fått fin färg.
Servera med ris.
12 kommentarer:
mums vad gott!! :)
Åh, sån här mat gillar jag! :) Tomatpesto har jag nog aldrig sett tror jag.
Gillar "allt i ett" gratänger/grytor. Ser och låter väldigt smaskigt ut!!
det här såg ju inte alls dumt ut! jag älskar ju allt med parmesan, pesto och kyckling så det här ska jag minsann testa nångång!
härligt att läsa att du mår bättre i benet också :)
Mmm... det där ser gott ut. Håller med Sofie, perfekt med allt-i-ett.
Det där blir jag sugen på att laga någon dag!
Ser mycket aptitligt ut! Bra med lite ny inspiration till hur jag skall tillaga kyckling :)
Vad bra att du mår bättre! God kycklinggratäng alltså.
Lycka till med semlorna! Hoppas de blir finare än vad mina blev... men det är ju insidan som räknas! :-)
Låter fantastiskt gott!
Låter himlans gott det där.
Då har ni väl ätit goda semlor i dag då? Hos oss blev det dock köpta idag.
ÅH vad GOTT dte lät. Jag är beroende av parmesan. MUMS! Den här evckan äter vi oxfilè både måndag och tisdag, vardagslyx när det är som bäst. och recept kommer självklart i bloggen!!
massa kramar.
Skönt att höra att ditt ben är bättre! Maten ser som vanligt hur god ut som helst! Måste bara hinna testa allt. Tänker ju att jag måste testa om alla dina rätter:)
Skicka en kommentar