måndag 15 februari 2010

Parmesankycklinggratäng

Nu börjar allt kännas lite lättare med benet sen jag fått börja stödja på det och nu är det tänk om allt ser bra ut dags att ta av gipset på fredag, så skönt. Har tom varit med barnen och tittat på när dom åkt pulka idag, härligt!

Semledagen är ju imorgon och därför har jag en semledeg på jäsning just nu. Men idag bjuder jag er på en god gratäng med kyckling.


4 pers

2-3 kycklingfiléer, skuren i bitar
1 gul lök, hackad
1 gul paprika, hackad
1 pkt bacon, strimlad
1 vitlöksklyfta
1 msk kycklingfond
2 ½ dl matgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpesto
50 g parmesanost
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°.

Stek kyckling, lök, paprika, bacon och vitlök. Salta och peppra. Lägg sedan i en ugnsform. Vispa ihop fond, grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek, pesto och parmesan. Peppra. Slå såsen över kycklingfräset. Sätt in i mitten av ugnen i ca 35 min eller tills den fått fin färg.

Servera med ris.

12 kommentarer:

Filibabba sa...

mums vad gott!! :)

Malin sa...

Åh, sån här mat gillar jag! :) Tomatpesto har jag nog aldrig sett tror jag.

Sofie sa...

Gillar "allt i ett" gratänger/grytor. Ser och låter väldigt smaskigt ut!!

Pernilla sa...

det här såg ju inte alls dumt ut! jag älskar ju allt med parmesan, pesto och kyckling så det här ska jag minsann testa nångång!

härligt att läsa att du mår bättre i benet också :)

Remsan sa...

Mmm... det där ser gott ut. Håller med Sofie, perfekt med allt-i-ett.

Helena sa...

Det där blir jag sugen på att laga någon dag!

Emmas Kök sa...

Ser mycket aptitligt ut! Bra med lite ny inspiration till hur jag skall tillaga kyckling :)

Helena S sa...

Vad bra att du mår bättre! God kycklinggratäng alltså.
Lycka till med semlorna! Hoppas de blir finare än vad mina blev... men det är ju insidan som räknas! :-)

Mor-Mia sa...

Låter fantastiskt gott!

Karin sa...

Låter himlans gott det där.

Då har ni väl ätit goda semlor i dag då? Hos oss blev det dock köpta idag.

erica sa...

ÅH vad GOTT dte lät. Jag är beroende av parmesan. MUMS! Den här evckan äter vi oxfilè både måndag och tisdag, vardagslyx när det är som bäst. och recept kommer självklart i bloggen!!

massa kramar.

Jess sa...

Skönt att höra att ditt ben är bättre! Maten ser som vanligt hur god ut som helst! Måste bara hinna testa allt. Tänker ju att jag måste testa om alla dina rätter:)