ca 5 pers
Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
3 msk kallt vatten
Fyllning:
200 g rökt kalkonkött, tärnat
10 cm purjolök, strimlad
1 dl strimlad paprikasallad
10-15 körsbärstomater
3 ägg
1 burk (100 g) creme bonjour vitlök
1 dl creme fraiche
1 dl matgrädde
2 msk tomatpesto
salt och grovmalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Arbeta samman pajdegen och tryck ut den i en form, ca 22 cm i diameter. Ställ kallt i ca 20 minuter.
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Strö kalkon, purjo, paprika och tomater över pajskalet.
Vispa samman ägg och creme bonjour. Vispa i creme fraiche, grädde och tomatpesto. Krydda med salt och peppar.
Häll äggstanningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Servera med en sallad.
10 kommentarer:
åh, paj! det måste ju vara det bästa som finns i matväg. och kalkon är ju också himla gott, men som du säger... konstigt att man inte äter det oftare. det som ska vara så nyttigt också.
Låter gott och spännande! Absolut en variant jag kan tänka mig att testa :)
Låter och ser supersmaskigt ut! Paj borde man göra lite oftare. Smaskens!!
Gud vad gott! :) Köpte faktiskt hem kalkon idag, fast sån tunn färdigskivad att ha på smörgåsen. Gott, men egentligen ganska smaklöst -.- Fast med keso och grönsaker på är det smaskens.
Man borde äta kalkon oftare. Den här pajen låter jättegod!
Kalkon är inte vanligt att vi äter här heller, men ibland så. Det ser riktigt gott ut att ha det i paj.
Jisses amalia vad du frestar med mycket gott.
Håller med att kalkon är gott men man köper hem alldelens för sällan.
Ha en bra dag
Mumma <3 Och potatis och köttfärsgratäng, har aldrig lagat matpaj :( Skulle vilja hihi...
Har varit lite off igen, men hormoner o så.. ja, nu är det iaf snart dags igen..
Kanske kommer tillbaks lite nu när det lugnat sig..
Hur står det till hos dig då?
Kram!!
Jag älskar oxå kalkon.
Men som du säger blir det inte så ofta.
På sommaren hör det ju till att åka till Ingelstas gårdsbutik.
Jag blir helt köpgalen när jag är där!!
Pajen ser mycket god ut. Kalkon äts inte så ofta här heller faktiskt!
Skicka en kommentar