tisdag 2 februari 2010

Fylld kycklingschnitzel med parmesansås

Att göra kycklingschnitzlar är ju så gott och att dessutom fylla schnitzeln är ännu godare och smakrikare. Egentligen var jag på jakt efter ett recept på en parmesansås min mamma gjorde när jag bodde hemma, dessvärre var hon inte hemma när jag ringde för att efterlysa receptet så jag fick göra en egen variant och det ångrar jag inte, riktigt gott.


4 pers

4 kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 skivor valfri ost
1 ägg
ca 1 dl ströbröd
salt och peppar
Parmesansås:
ca 1 dl creme fraiche
2 ½ dl matgrädde
1 hönsbuljongtärning
ca 30 g parmesan, riven
2 msk tomatpesto
salt och peppar

Lägg kycklingfilén på en skärbräda och skär rakt igenom så du får två platta skivor, banka ut dom något. Gör så med alla filéerna

Lägg skinka och ost på 4 av schnitzlarna och lääg dom resterande 4 schnitzlarna över.

Vipsa upp ägget lätt. Blanda ströbrödet med salt och peppar. Doppa schnitzlarna i först ägget och sedan i ströbrödet. Stek i smör tills dom fått fin färg och är genomstekta.

Lägg i creme fraiche, grädde och buljong i en kastrull och värm upp, rör i parmesan och tomatpesto, krydda med salt och peppar. Låt småputtra nån minut under omrörning.

Servera schnitzlarna med pommes, sås och grönsaker.

13 kommentarer:

Växelhäxan från norrland sa...

Såååå himla gott det såg ut, parmesansås måste prövas aldrig hört talas om..
Vilket tips...

Växelhäxan från norrland sa...

Nu har jag gjort utmaningen, riktigt kul..

Fånga dagen sa...

Skulle man kunna få beställa en kock någon vecka kanske?
Jag blir ju helt mållös av alla dina sköna recept.
Kram Lena

Kalasgott sa...

Mums så gott!!

Tina sa...

mums lät o såg riktigt gottigt ut, jag gillar kyckling skarpt som middags mat både till fest och vardagsmat....kyckling blir det nog till helgen...få se om det blir denna variant ;)

Anonym sa...

schnitzarna påminner om:

http://www.wildsideholidays.com/natural/images/stories/reptanfibs/amphibians/toads-common-mating.jpg

Tezz från Kungens Kurva sa...

Det såg riktigt gott ut! Aldrig ätit kycklingsnitzel men tror jag ska göra ett försök. Alltid roligt att testa nya maträtter.

Martina sa...

Schnitzel på kyckling har jag aldrig gjort förut, ser gott ut. Den där såsen låter helt underbar!

I Nadjas kök sa...

men jösses så gott Jessica, det ser helt fantastiskt ut

Loulas Kök sa...

Men vad gott det verkar. Behöver vrekligen nya kycklingrecept och parmesansås verkar ju riktigt gott till!Får verkligen säga att du lagar fin mat!

kram Louise

Gottegrisen sa...

Oj, det här lät fantastiskt gott! Ska genast skriva en handellista. Nu vet jag vad vi ska äta i helgen :o)

//Linda

Marielle sa...

Såsen var toppen! Vi serverade den till stekt kycklingfilé och hemmagjord klyftpotatis. Skulle tro att den fantastiska såsen passar till pannbiff eller fläskfilé också. TACK :)

Hallon & Blåbär sa...

Marielle: Vad kul att du gillade såsen =).