4 pers
4 kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 skivor valfri ost
1 ägg
ca 1 dl ströbröd
salt och peppar
Parmesansås:
ca 1 dl creme fraiche
2 ½ dl matgrädde
1 hönsbuljongtärning
ca 30 g parmesan, riven
2 msk tomatpesto
salt och peppar
Lägg kycklingfilén på en skärbräda och skär rakt igenom så du får två platta skivor, banka ut dom något. Gör så med alla filéerna
Lägg skinka och ost på 4 av schnitzlarna och lääg dom resterande 4 schnitzlarna över.
Vipsa upp ägget lätt. Blanda ströbrödet med salt och peppar. Doppa schnitzlarna i först ägget och sedan i ströbrödet. Stek i smör tills dom fått fin färg och är genomstekta.
Lägg i creme fraiche, grädde och buljong i en kastrull och värm upp, rör i parmesan och tomatpesto, krydda med salt och peppar. Låt småputtra nån minut under omrörning.
Servera schnitzlarna med pommes, sås och grönsaker.
13 kommentarer:
Såååå himla gott det såg ut, parmesansås måste prövas aldrig hört talas om..
Vilket tips...
Nu har jag gjort utmaningen, riktigt kul..
Skulle man kunna få beställa en kock någon vecka kanske?
Jag blir ju helt mållös av alla dina sköna recept.
Kram Lena
Mums så gott!!
mums lät o såg riktigt gottigt ut, jag gillar kyckling skarpt som middags mat både till fest och vardagsmat....kyckling blir det nog till helgen...få se om det blir denna variant ;)
schnitzarna påminner om:
http://www.wildsideholidays.com/natural/images/stories/reptanfibs/amphibians/toads-common-mating.jpg
Det såg riktigt gott ut! Aldrig ätit kycklingsnitzel men tror jag ska göra ett försök. Alltid roligt att testa nya maträtter.
Schnitzel på kyckling har jag aldrig gjort förut, ser gott ut. Den där såsen låter helt underbar!
men jösses så gott Jessica, det ser helt fantastiskt ut
Men vad gott det verkar. Behöver vrekligen nya kycklingrecept och parmesansås verkar ju riktigt gott till!Får verkligen säga att du lagar fin mat!
kram Louise
Oj, det här lät fantastiskt gott! Ska genast skriva en handellista. Nu vet jag vad vi ska äta i helgen :o)
//Linda
Såsen var toppen! Vi serverade den till stekt kycklingfilé och hemmagjord klyftpotatis. Skulle tro att den fantastiska såsen passar till pannbiff eller fläskfilé också. TACK :)
Marielle: Vad kul att du gillade såsen =).
Skicka en kommentar