ca 10 stora potatisar, skivade
2 gula lökar, skivade
5 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
400 g blandfärs
1 burk körsbärstomater (konserv)
1 msk kebabkrydda
½ dl chilisås
2 msk tomatpesto
ca 1 dl fetaost
salt och peppar
Sätt ugnen på 200°
Lägg potatis, lök, matgrädde i en kastrull. Krydda med salt och peppar. Sjud under lock 10-15 minuter.
Stek färsen. Häll på tomaterna, kebabkrydda, chilisås och tomatsås, smaka av med salt och peppar och låt puttra några minuter. Blanda sist i fetaosten.
Varva potatisen och färsen i en ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Servera med en sallad.
7 kommentarer:
Gott gotti gott gott...! :D
En såndan gratäng blev jag sugen på. Ska nog göra en sån innan jag försöker med LCHF igen.
Hoppas allt är gott med dig. Fortfarande gipsad??
Varma kramen.
vad det vattnas i munnen på mig...gratängen ser så god ut.
Rikttigt got såg det ut..
Jag gjorde en variant med överbliven tacofärs för ett tag sen..
Hur går det för dig med ditt ben, går det åt rätt håll eller?
Så ut som en herlig hverdagsrett! Så fin blogg du har! Hege
Du har så rätt, underbart med rätter man kan variera på olika sätt :)
sv: Du får ta och baka det någon gång, riktigt god blev rulltårtan :D
En sån här serverades det på vårt köksbord igår! och sallad och vitlöksbröd! Mumsigt som bara den, och både 5-åring och 15-månaders Anna smaskade och åt!!
:-)
Nu har jag testat och det är nog bland det godaste jag någonsin ätit i gratängväg!! Tack för tipset!!
Skicka en kommentar