4 pers
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
400 g blandfärs
1 ägg
salt och peppar
lökpulver
1 msk smör
½ dl paprikasallad (inlagda paprikastrimlor), hackad
1 burk krossade tomater
1 msk farinsocker
2-3 msk chilisås
salt och peppar
Blanda köttfärsen med hälften av den hackade löken, vitlöken, ägget, salt, peppar och lökpulver.
Forma färsen till 8 biffar och stek dom i smör på båda sidorna. Ta upp dom och lägg dom på ett fat.
Fräs löken i samma stekpanna som biffarna. Häll på dom krossade tomaterna, paprikan, farinsockret, chilisåsen och krydda med salt och peppar. Lägg i biffarna och låt puttra med i ca 10 minuter.
Servera biffarna med couscous och tomatsåsen.
4 kommentarer:
Ser otroligt gott ut! Jag brukar göra grekiska köttbullar i tomatsås, men tror jag ska prova denna tomatsås nästa gång :)
åh, så gott :) jag gillar tomatsås och couscous tillsammans, det är en fin kombo tycker jag! sen är ju köttfärsbiffar aldrig fel!
jag håller på och klurar på 7 sanningar om mig själv, brukar inte alls ha problem med att komma på sånt men den här gången är det skrivkramp ;)
Det här vill jag också laga! Gott med biff i tomatsås istället för den vanliga gräddiga såsen. (Jag älskar grädde, men omväxling förnöjer ju :-)
Åh va goda de ser ut att vara :D
sv: ja den är gudomlig den fyllninge!
Skicka en kommentar