onsdag 10 februari 2010

Kycklinggryta med druvor

För ett tag sen spanade jag in ett recept hos Mor-Mia, som lät himla gott och som jag var tvungen att testa. Lite små ändringar är gjort, men jag måste säga att detta är gott.


ca 4 pers

2-3 kycklingfiléer, i bitar
1 gul lök, hackad
salt och svartpeppar
1 ½ dl vatten
1 msk kycklingfond
½ msk senap
2 msk svartvinbärsgele
½ tsk soja
1 burk creme fraiche
ca 10 cocktailtomater
100 g gröna druvor, halverade

Stek kyckligen och löken i lite smör i en stekpanna.Krydda. Häll på vatten, fond, senap, gelé och soja. Låt puttra i 5 minuter. Rör ner creme fraichen och låt puttra några minuter till. Lägg i tomater och druvor och värm till dom blivit varma.

Servera grytan med ris och gelé.

8 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Hej!
Vad kul att du gillade min tavla där, blir så glad för de positiva kommentarerna.
Jag känner ju så för dina härliga maträtter vet du.
Kram Lena

Gottegrisen sa...

Du har fått en award från mig, kika in på min blogg så får du se!

//Linda

Madicken sa...

Oj, oj, var jag inte hungrig innan så är jag definitivt det nu!!!

Här ska lkagas lunch nu och bloggen hamnar bland favoriterna...=)

Ha en underbar dag!

ensmakavkarin sa...

Låter riktigt gott det där! :-)

Ps. Du har fått en award av mig! Mer info på min sida :-) Ds.

Loulas Kök sa...

Kycklingfiléer är ju så himla användbart. Kul att kunna laga nått som är riktigt gott!

KarinW sa...

Oj det var annorlunda med druvor i maten och det låter jättegott!

Anna sa...

Du har fått en award av mig :)

I en Anna´s del av världen sa...

Vindruvor i o till mat är klockrent!!! Brukar ha det i salladen om jag har druvor hemma. Trevlig helg! KRam ANna