lördag 27 februari 2010

Ugnsomelett med bacon och rödlök

Att rosta löken och tomaterna innan ger en härlig smak till omeletten.


2 pers

1 rödlök, klyftad
1 pkt bacon, strimlat
ca 10 körsbärstomater, halverade
4 ägg
2 msk mjölk
ca 1 dl ost, riven
salt och grovmalen svartpeppar

Sätt ugnen på 225°.

Smörj en ugnsform eller teflonpanna som tål ugnsvärme med lite smör. Blanda bacon, lök och tomaterna i formen och rosta i ugnen 10-15 minuter. Rör om eftr halva tiden.

Vispa ihop ägg, mjölk, ost och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i formen och in med den i ugnen igen i 10-20 minuter tills omeletten stannat och fått fin färg.

5 kommentarer:

KarinW sa...

Omelett gillar jag men jag har aldrig(!)gjort en ugnsomelett. Kanske dags att testa det!

Sofie sa...

Aldrig testat att rosta grönsakerna innan, men läste det någonstans. Låter gott!!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Vilken god ugnsomelette.Bra tips med rostade grönsaker.
Tydligen en bra helg för omeletter jag har en med
sparrisstuvning idag ;)

vanilla sky sa...

Nam vad gott! Detta blir vår lunch idag:)

Amanda sa...

Jag är usel på att laga mat, men omelett är någon jag faktiskt kan bemästra. Så UNGSomelett borde ju inte vara direkt svårare :)
Tack för receptet!