2 pers
1 rödlök, klyftad
1 pkt bacon, strimlat
ca 10 körsbärstomater, halverade
4 ägg
2 msk mjölk
2 msk mjölk
ca 1 dl ost, riven
salt och grovmalen svartpeppar
Sätt ugnen på 225°.
Smörj en ugnsform eller teflonpanna som tål ugnsvärme med lite smör. Blanda bacon, lök och tomaterna i formen och rosta i ugnen 10-15 minuter. Rör om eftr halva tiden.
Vispa ihop ägg, mjölk, ost och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i formen och in med den i ugnen igen i 10-20 minuter tills omeletten stannat och fått fin färg.
5 kommentarer:
Omelett gillar jag men jag har aldrig(!)gjort en ugnsomelett. Kanske dags att testa det!
Aldrig testat att rosta grönsakerna innan, men läste det någonstans. Låter gott!!
Vilken god ugnsomelette.Bra tips med rostade grönsaker.
Tydligen en bra helg för omeletter jag har en med
sparrisstuvning idag ;)
Nam vad gott! Detta blir vår lunch idag:)
Jag är usel på att laga mat, men omelett är någon jag faktiskt kan bemästra. Så UNGSomelett borde ju inte vara direkt svårare :)
Tack för receptet!
Skicka en kommentar