lördag 1 november 2008

Köttfärspaj med parmesan

Pajskal:
3 dl vetemjöl
150 g margarin, kallt, skuret i kuber
1 msk vatten, kallt
Köttfärsfyllning:
300 g köttfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 hackad gul lök
½ dl tomatpuré
2 dl köttbuljong, av tärning
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 msk soja
Äggstanning:
2 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost, gärna parmesan
Dekoration:
2 tomater, i skivor

Arbeta snabbt ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter.

Köttfärsfyllning: Stek köttfärs, lök och vitlök under omrörning. Tillsätt kryddor, tomatpuré, köttbuljong och koka under lock i ca 10-15 minuter.

Äggstanning: Vispa samman ägg, matlagningsgrädde samt ost.
Fyll pajskalet med köttfärsfyllningen, häll över äggstanningen och dekorera med tomatskivor. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Inga kommentarer: