lördag 8 november 2008

Kycklingpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten
Fyllning:
1 grillad kyckling
50-75 g rökt skinka
1 stor gul lök
1 msk smör eller margarin
100 g färska champinjoner
1 tsk curry
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2-1 tsk salt, svartpeppar
1/2 dl hackad persilja

Blanda pajdegen och låt den vila en timme i kylskåpet. Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort kycklingskinnet och skär köttet i mindre bitar. Skär skinkan i tärningar. Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt skivade champinjoner och krydda med curry. Klä pajformen, pricka med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter. Fyll pajskalet med kyckling, skinka, lök och svamp. Vispa samman mjölk och ägg, hackad persilja och smaksätt med salt och peppar. Häll äggsmeten i formen och grädda pajen i 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat. Servera pajen varm eller ljummen med en frisk sallad till.

Inga kommentarer: