lördag 15 november 2008

Tacogratäng och tapetsering

Igår stod det ju Ullared på schemat, barnen hos barnvakt. Vi åkte ihop med M' s pappa och hans sambo i deras 1 år gamla Volvo V70. Allt flyter på bra till vi är ca 1,5 mil från Ullared, då ballar hela elsystemet på bilen ur, kommer upp alla möjliga felmeddelande på instrumentbrädan, blinkers som inte funkar, mätare som lever sitt eget liv osv. Dom haft detta fel två gånger tidigare och "ellådan" är utbytt så sent som i augusti. Det är helt enkelt bara att stanna, ringa bärgare, åka tillbaka ca 4 mil till närmsta Volvo verkstad. Med nöd och näppe lyckas få tag på hyrbil så bar det av till Ullared igen, nästan 4 timmar sena. Men shoppat fick vi iaf gjort lite. Men det är rätt hemskt att en så ny bil krånglar så mycket som den gjort är inte kul.


Idag har vi äntligen tapetserat rum nr 1 av 4 i vårat utbygge, känns skönt att man börjar kunna se en ände även om det känns rätt långt kvar än men framåt går det.Jättegott, kladdigt och inte speciellt nyttigt kan man väl sammanfatta middagen idag.


Tacogratäng

4 pes


1 burk creme fraiche
1 ask philadelphiaost
2 gula lökar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta, pressad
1 burk krossade tomater
500 gram blandfärs
1 påse tacomix
riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda creme fraice och philadelphiaost och bred ut botten på en ugnssäker form. Hacka lök och paprika. Stek grönsakerna och pressa i vitlöken. Häll i tomaterna och låt puttra några minuter. Lägg det över cremen i formen. Stek färsen och blanda i kryddorna (utan vatten). Lägg köttfärsen ver grönsakerna och toppa med riven ost.

Gratinera i 15-20 minuter.


Till detta hade vi en sallad gjord på en påse blandsallad, tomat, gurka, majs, rödlök och fetaost. Nachochips och tacosås.I morgon ska vi på hundutställning med Pricken, ska bli kul att se om det går lika bra som förra helgen.

Inga kommentarer: