onsdag 26 november 2008

Pastarullar med färskost och skinka

Provade detta recept för första gången idag och jösses vad gott det var, så detta tycker jag att ni ska prova. Vill man slippa kokandet av plattorna kan man nog använda färska plattor.



4 pers.

12 lasagneplattor
100 g rökt skinka
200 g philadelphiaost
½ dl creme fraiche
2 soltorkade tomater i olja, hackad
1 msk gräslök, hackad
2 krm salt
1 tsk dragon
1 krm kajennpeppar
1 äggula
1 burk färdig tomatsås (ca 370 g, t ex Napoli)
parmesanost eller annan rivost

Sätt ugnen på 225ºC.
Koka upp lättsaltat vatten i en rejäl kastrull, minst 5 liter. Lägg ner hälften av pastaplattorna och koka i 5 minuter. Rör regelbundet och se till att plattorna inte fastnar i varandra. Lyft ur plattorna och kyl dem i kallt vatten. Koka resten på samma sätt. Låt plattorna rinna av.
Grovhacka skinkan och blanda den med philadelphiaost, creme fraiche, tomat, gräslök, salt, oregano, kajennpeppar och äggula.
Lägg de kokta pastaplattorna, en och en, på arbetsbänken.
Klicka på ostblandningen i ena ändan av plattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem i en lättsmord ugnssäker form.
Häll över tomatsåsen och bre ut den med hjälp av en smörkniv. Sätt in i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter.
Lägg upp på tallrikar och strö över riven parmesan eller annan riven ost.
Servera gärna med en fräsch sallad till.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter smarrigt det där! Älskar pasta i alla dess former så idag gjorde jag faktiskt egen pasta med lax och en underbart god vitvinssås till! Mums!

Hoppas att du haft en bra dag!
Varma Hälsningar,
Jennie.