För er som undrar vad relish pinjur är, så är det en grönsaksblandning på burk gjord på grillad paprika, lök och tomat.
ca 4 pers
150 g rökt skinka, hackad i bitar
1 näve inlagd paprikasallad, hackad
5 cm purjolök, strimlad
1 burk creme fraiche
1 burk philadelphiaost
vatten eller mjölk att spä med
1 hönsbuljongtärning
3 msk Relish Pinjur
ca 4 pers
150 g rökt skinka, hackad i bitar
1 näve inlagd paprikasallad, hackad
5 cm purjolök, strimlad
1 burk creme fraiche
1 burk philadelphiaost
vatten eller mjölk att spä med
1 hönsbuljongtärning
3 msk Relish Pinjur
salt och grovmalen svartpeppar
paprikapulver
Lägg creme fraichen och philadelphiaosten i en kastrull och värm på. Rör om så det blandas väl. Lägg i skinka, paprika och purjon. Nu är såsen väldigt tjock och krämig så här kan man späda med vatten eller mjölk till lagom konsistens.
Lägg i buljongtärningen och relishen och smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Låt småputtra under tiden pastan kokar.
Servera med valfri pasta.
16 kommentarer:
Började precis på fundera på vad i friden relish pinjur är för någonting, men fortästter man och läser så ser man ju vad det är..
Lät inte så dumt att blanda det i maten..
Ha det gott
Hörrö du, det där lät ju väldans väldans gott! Jag är också lite kinkig va det gäller smörgåspålägg... läs det här inlägget vetja: http://dewdropia.blogg.se/2008/july/smorgasskinksbekymmer.html
Förresten, var kan jag hitta den där röran "relish pinjur" ngnstans?
Ha det så superbra!
intressant med relish pinjur, har aldrig hört talas om det innan. antar att man kan köpa det i mataffären? ska hålla utkik. :)
jag tycker också, precis som alla andra, att relish pinjur låter spännande :) hur smakar det, är det i stil med ajvar relish?
Hej! Vad bra att få lite lunchtips det låter både enkelt och gott! Så det kommer att provas snarast! Ha det så bra kram från Maria
Mycket trevlig blogg!
Slurp! Jag gjorde också en pastasås med skinka idag till middagen, det blev en skink stroganoff. Dock lägger jag inte ut den på bloggen förrän imorgon!
njmen alingsås, vad kul. hur kommer det sig att ni åkte dit. alingsås är min hemort!
kram
Den burken har jag kollat på flera gånger....verkar så himla god!
jag älskar ju "vanlig" Ajvar!
Receptet verkar supergott!
Ha en bra dag!
Hmm, det är så gott med krämiga pastasåser. Att det sen går fort är plus i kanten också:-).
Sv: Hade tur att det verkade som en engångs-natt hon hade. Var helt urlakad igår. Idag dock mycket piggare eftersom jag fick en härlig sovmorgon.
Ha en skön dag:-)
Ajvar Pinjur är nästan som Ajvar Relish och kommer från de härliga Balkanländerna...Jag tror att skillnaden mellan dem är endast grönsakerna som finns i rörorna, men rätta mig om jag har fel.
Spännande med nya smaker, relish Pinjur har jag aldrig smakat..tror jag, har aldrig själv använt i matlagningen ialla fall, det är jag säker på. tack för receptet!
Hej sötis! Kom å tänka på dig och mat :P Hihi.. Kan du tipsa om proteinrik mat. Eller pålägg på knäckemackan? Kram!
Den där relishen ska jag testa det fanns en till också som jag inte smakat. Tack för tips, det gillar jag!
Kanonbra blogg!! Kollar varje dag sedan ett tag tillbaka, och provar en hel del!
Anette: Vad kul att du hittat hit och hoppas du kommer gilla sidan även i fortsättningen.
Skicka en kommentar