ca 20 st
Deg:
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl socker
3 dl vetemjöl
Fyllning:
Fyllning:
2 ägg
1 dl socker
75 g smält smör
100 g marabou mjölkchoklad
100 g mörk choklad
2 msk vetemjöl
Blanda ihop degen och dela i ca 20 bitar och tryck ut i mazarinformar.
Fyllningen: Vispa socker och ägg poröst. Smält smör, lägg i chokladen (bägge sorterna) och låt den smälta ned i smöret. Häll chokladblandningen i äggsmeten. Tillsätt vetemjöl. Blanda. Häll smeten i mazarinformarna, fyll 3/4. Grädda i 175° ca 15 minuter. Ska gärna vara lite kladdiga.
11 kommentarer:
åååå vad mumsiga de såg ut att vara! måste jag testa att göra till helgen!
jösses så gott! det ser nästan ut som en minipaj! :)
Det vattnas verkligen i munnen på mig. *Gud va gott!*
Det där med att lyckas ha kvar dem till kommande fikabesök brukar va svårt ;D
håller med åsa, de ser ut som gulliga små chokladpajer nästan :) de skulle då aldrig få ligga kvar i frysen här hemma, de skulle nog vara slut inom en vecka. hoppas du lyckas bättre!
Skriv buljong på burken eller pölsa det funkar ibland här :)!
De ser riktigt smarriga ut!
Tack, jag kan bara hålla med, riktigt ogtt!
Va roligt, hittade samma recept för ett tag sen och tyckte att det verkade gott:)
Vad kul att du testade de! Jag tittade igenom recept och såg detta senast idag. Tänkte baka dessa till sonens 1-årskalas! Så får det bli! :-)
Ja, de ser riktigt smarriga ut! Garanterat barnfavoriter också:)
Lägg av ....så goda dom ser ut!!!
Det är verkligen livsfarligt att kika in här.....
de skulle inte bli långvariga i vår frys... å vad de ser goda ut!
Mera gott! Me like! :)
Fasiken, jag hinner ju inte med att hänga med i bloggläsning nu på sommaren.
Igår försökte jag gå in hos dig flera ggr men då sa google att det inte gick bla bla. Blev orolig och trodde först att du tagit bort din sida. Men gudskelov, det hade du inte! *glad* :D
Hoppas du har det gott i värmen! Kramar
Skicka en kommentar