4 pers
500 g blandfärs
salt och grovmalen svartpeppar
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 liten riven röd lök
2 msk hot chilisås (Heinz)
½ msk Tennessee Sunshine sauce
smör till stekning
Klyftpotatis:
potatis till 4 pers
olja
pepparkrydda
grillkrydda
flingsalt
Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt ägg och potatismjöl. Arbeta färsen smidig. Blanda ner lök, chilisås och Tennessee sunshine sauce. Blanda väl.
Forma färsen till köttbullar. Stek köttbullarna, några i taget, ca 4-5 minuter.
Potatisen: Sätt ugnen på 225 °.
Skölj och skrubba potatisen eller om man hellre vill så skalar man dom. Klyfta dom. Lägg dom i en påse och häll på lite olja och krydda med pepparkrydda och grillkrydda, eller vad man önskar för kryddor. Skaka runt potatisen i påsen så allt blandas väl. Häll upp potatisarna på en oljad plåt och ställ in i mitten av ugnen. Låt steka i ugnen 30-40 minuter, man får prova sig fram. Strö på flingsaltet när dom är precis utagna ur ugnen.
Servera med köttbullarna med klyftpotatis, American bbq sauce och
tomatsallad.
Min Tennessee sunshine sauce köpte jag på Coop.
9 kommentarer:
Det ser nästan ut som om ni har haft grillfest med köttbullarna.. ser ju ut som en riktig grilltallrik ju! :)
är den såsen väldigt stark? perfekt med lite bra varianter på köttbullar eftersom det är såååå eftertraktat här :-)
spännande variation! :) Smarrigt!
mm det verkar ju gott det där! :)
ahh....det kanske vore nåt för min kulinariska familj - ska nog prövas, ser smarriga ut...
tack för din goa kommentar***
kram
annelie
Alltid kul med nya variationer på köttbullar:)Får prova detta nästa gång!
/S
Ja riktigt riktigt god! Men som du säger lite dyr för att vara glass!
Bra du ger tips på hur man kan göra lite förändringar på vanlig husmanskost, behövs mycket såna tips :)
Ha en härlig söndag!
Åååå så hungrig jag blir..
Tack jag behöver verkligen nått nytt köttfärs recept.
Detta ska testas!!!!!
Kram!
Spännande köttbullar! Det där såg mycket gott ut!
Skicka en kommentar